zondag 3 november 2013

56ste Jongerencross in Waregem


Tessa Vanasten
Op een vernieuwd parcours, op en rond de paardenpiste in Waregem, werd voor de 56ste keer de Jongerencross gelopen. Aangezien AZW deel uitmaakt van de organisatie van deze cross wil TMD hier zoveel mogelijk atleten aan de start én liefst op het podium krijgen. Natuurlijk moesten we er rekening mee houden dat slechts twee dagen na het einde van de herfststage de benen van de stagedeelnemers logischerwijs nog niet honderd procent fris konden zitten. Het was dus moeilijk te voorspellen hoe onze atleten het ervan af zouden brengen.

Bij de cadetten meisjes verdedigde Tessa Vanasten de AZW-TMD-kleuren, samen met AZW-collega's Sien Mahieu, Jolien De Tier, Lies Blontrock, Hanne Vanluchene, Ellen Van Gils en Julie Stockman. Na 2040m liep Tessa als 16de over de streep.
Merten Breye
Tijs Messiaen
Michiel Vanhuysse
Jolan Desimpelaere
Gauthier Houpline
De cadetten jongens kregen een parcours van 2890 meter voorgeschoteld. TMD werd hier vertegenwoordigd door Jolan Desimpelaere, Michiel Vanhuysse, Tijs Messiaen, Merten Breye en Gauthier Houpline. Op Gauthier na hadden al deze atleten de vele stagekilometers in de benen. Maar dat hield Jolan niet tegen om naar een mooie 2de plaats te snellen! Michiel viel met een 4de plaats net naast het podium, maar werd wel 1ste eerstejaars-cadet. Tijs (9de), Gauthier (17de) en Merten (19de) lieten eveneens hun stijgende vormpeil zien. Naast dit TMD-quintet beëindigden ook AZW'ers Raoul Decraene, Jasper Roobroeck, Merlijn Decraene, Jeroen Van Braeckel, Anton Demeyer, Sam Dekocker en Jochen Catteeuw hun wedstrijd met succes.

Cloë Neirynck
Dezelfde afstand van 2890 meter was er voor de scholieren meisjes. Aan de start stond Cloë Neirynck, samen met AZW-collega's Sarah Hermans en Lotte Naessens. 3 concurrentes bleken te sterk voor Cloë, ze viel met een 4de plaats net naast het podium.

Voor de scholieren jongens werd een parcours uitgestippeld van 3740 meter. De TMD-armada bestond hier uit Justin Catteeuw, Joachim Murez , Maarten Van Eygen en Natan Decoutere. Justin mocht als 3de op het podium klimmen, net na AZW-collega Karel De Potter. Joachim viel net naast het podium met een 4de plaats, maar werd wel 1ste van de eerstejaars-scholieren. Natan liep binnen op een 6de plaats, Maarten volgde niet veel later als 7de. Ook AZW'ers Maxime Tavernier, Bert Lefebvre en Renzo Lambrecht werden opgemerkt in Waregem.
Maarten Van Eygen
Natan Decoutere
Joachim Murez & Justin Catteeuw




Natalie Tijtgat
Febe Carrein
Katrien De Vos
Maaike Ryngaert

De junioren, senioren en masters dames kwamen samen aan de start, maar streden in aparte klassementen. Ze kregen 5440 meter voor hun kiezen, verdeeld over 6 ronden. Onze vertegenwoordiging bestond hier uit Katrien De Vos, Maaike Ryngaert, Natalie Tijtgat en Febe CarreinNa een sterke prestatie in de Lotto Crosscup Relays, bevestigde Katrien haar vormpeil: ze liep als 3de seniore over de eindstreep en mocht hierdoor op het podium klimmen. Maaike, die vorige week eveneens een sterke prestatie neerzette, eindigde in Waregem als 6de, als 5de seniore. Natalie, die blijk geeft van een goede vorm, liep als 10de over de eindstreep en werd daarmee 1ste master! Febe, die door de aanvang van haar universitaire studies haar trainingsfrequentie wat moest terugschroeven, eindigde 22ste, als 5de juniore. In deze wedstrijd konden we nog enkele andere AZW-atleten spotten: Axana Dheedene en Natasja Waegebaert stonden eveneens aan de start, waardoor maar liefst 6 AZW-atletes deelnamen.
Natalie Tijtgat
Katrien De Vos
6840 meter kregen de junioren en masters heren voorgeschoteld. Eddy Murez (14de, 9de master) en Sam Wallecan (20ste, 14de master) zetten voor TMD hun beste beentje voor, bijgestaan door AZW-collega's Van Den Heede Frederic, Pedro Dujardin, Mathias Bruyneel, Carlo Verleyen en Filip Bossuyt.
Bij de senioren heren moest er 8140 meter afgelegd worden. Piet Ovaere, die duidelijk nog vermoeid was na de herfststage, liep binnen als 8ste. Ook AZW'ers Joachim Waegebaert en Dieter Van Lancker verdedigden hier de AZW-kleuren.

Sazm Wallecan
Eddy Murez
Piet Ovaere



Tenslotte nog een prachtig resultaat voor onze 2 kleinste trainingsmakkers, onze 2 miniemen.
Juul Vanhouttegem won zijn wedstrijd met een straat voorsprong en Robbe Desimpelaere werd vijfde.
Juul Vanhouttegem
Robbe Desimpelaere




Proficiat aan alle deelnemers!