zondag 24 november 2013

Lotto Cross Cup Roeselare

In de Crosscup-manche op 'Schiervelde' strijden de grote kanonnen traditioneel voor  een ticket naar het E.K. veldlopen. Maar ook bij de jeugdwedstrijden stond er heel wat kwaliteit aan de start.
Bij de cadetten meisjes was Tessa Vanasten de TMD-rots in de branding. Eerstejaars Tessa rondde haar goed ingedeelde wedstrijd af met een mooie 38e plaats (20e van °00).

Michiel Vanhuysse ging na een rustige start stevig in de tegenaanval. Hij stevende af op een 7e plaats maar werd nog net voor de eindstreep gegrepen door een 2-tal. Toch mag eerstejaars Michiel heel fier zijn met zijn 9e plaats (4e van °00)!

Tijs Messiaen, ook eerstjaars, liet met een 18e plaats (8e van ° 00) op 56 cadetten een voortreffelijk resultaat optekenen.

Ook heel wat kwaliteit, ondermeer van over de taalgrens, bij de scholieren jongens. Justin Catteeuw was van in de start op achtervolgen aangewezen. Een concurrent perforeerde zowel de spike als de voet van Justin. Dat belette hem niet om terug aansluiting te vinden met de achtervolgers op een sterke Dorian Boulvin. Justin zag zijn inspanning ,in een hoog aangeschreven gezelschap, beloond met een prima 9e plaats!

In tegenstelling tot Justin nam eerstejaars Joachim Murez een blitzstart zonder kleerscheuren. Joachim kon zich handhaven in de top 20. Met zijn gekende eindjump pakte hij een voor een eerstejaars voortreffelijke 18e plaats (4e van°98)!

Natan Decoutere maakte het kwaliteitsvol TMD-trio rond.  Met een 32e plaats liet Natan , ondanks een naar eigen zeggen mindere dag, toch nog 10 concurrenten achter zich.

Proficiat aan alle deelnemers!