zaterdag 7 januari 2012

PK Indoor te Gent: 3x zilver!

Arno
Aline
Febe

800m
Voor Arno Dejaegere werd het zijn debuut op de piste te Gent. Er werd snel gestart waardoor Arno zijn plaats moest zoeken en daardoor niet in ideale omstandigheden de laatste ronde inging. Vanuit een verloren positie liep hij in de laatste rechte lijn nog 3 tegenstanders voorbij om zo een zilveren podiumplaats te versieren in een tijd van 2'11.54.
Bij de scholieren meisjes haalde Febe Carrein ook zilver. Zij moest het opnemen tegen 3 Oostendse meisjes. Om het ploegenspel geen kans te geven nam ze resoluut de tweede plaats in het spoor van Silke Devriendt. Febe kon de tweede plaats vrijwaren maar was niet bij machte om nog een aanval te plaatsen op de koppositie. Febe finishte in 2'28.49.
Aline Luyssen nam in haar reeks bij de juniores direct de leiding. Na 2 zeer snelle ronden moest ze in de derde ronde wat gas terugnemen waardoor Elien Mercier bij het ingaan van de laatste ronde de koppositie kon overnemen. Aline liet echter niet begaan maar moest na een spannende eindspurt toch tevreden zijn met de zilveren plak, weliswaar in een schitterende tijd: 2'20.28.
Tussendoor kwam Kurt Doutreloigne nog aan de start als haas op de 800m voor Hans Omey. Had Kurt zijn kansen niet opgeofferd voor Hans dan had hij zeker de zilveren medaille aan zijn kleine spruit kunnen schenken.
Nele
Anthony
Kurt
400m
Ook voor Anthony Vandenhende werd het zijn vuurdoop op de piste te Gent. Hij had het ongeluk om in de snelste West-Vlaamse reeks te moeten starten. De eerste 3 waren niet te volgen maar Athony werd mooi vijfde in 1'02.97.
Nele Carrein kwam na een jaar terug aan de start van een wedstrijd. Bij de senoires werd ze vierde in 1'03.41.

Proficiat aan alle deelnemers en supporters bedankt!
foto's Filip Bossuyt