zondag 27 november 2011

Lotto Cross Cup Roeselare: overwinning voor Abdellah Dacha!


Dat het momenteel lekker loopt voor Cloë Neirinck konden we al vaststellen in Waregem en Deinze. In Roeselare rondde ze een sterke wedstrijd af met een mooie 10de plaats bij de cadetten meisjes.
Ossama Misli werd bij de cadetten jongens 22e op 51 deelnemers. Bij de eerstejaars liep hij binnen als 4de, wat meer glans geeft aan zijn prestatie. Anthony Vandenhende gaf blijk van doorzettingsvermogen en zette met een 45e plaats opnieuw een verdienstelijk resultaat neer.

Scholiere Axana Dheedene gaf bij haar eerste cross van het seizoen meteen haar visitekaartje af met een knappe 8e plaats! Ook Febe Carrein mag met haar 15de plaats in deze toch wel hoog aangeschreven wedstrijd best tevreden zijn.


Bij de scholieren jongens had Arno Dejaegere geen schrik om het tempo van de leidersgroep te volgen. Halfweg moest hij de leiders wel laten gaan, maar hij hield als eerstejaars verbazend goed stand en liep als 10de over de streep. Hij was zelfs de op één na beste eerstejaars! Enkel Jonas Vandepoele van het plaatselijke AVR ging hem voor.

Eerstejaars junior (°94) Youssef Bouissane nam het op tegen de jongens van °92 en°93. Tot halfweg liep hij zonder complexen in derde stelling. Youssef moest dan even wat gas terug nemen en werd bijgehaald door een viertal. Hij herpakte zich goed en werd voortreffelijk 7de en eerste van °94!
In de korte veldloop drukte Abdellah Dacha iets voorbij halfweg het gaspedaal in. Dat leverde hem al gauw een voorsprong op van enkele tientallen meters. Met de eindstreep in zicht kwamen de achtervolgers Maarten Van Steen (DCLA), Tom Van Rooy (ACHL) en Ali Hamdi (GRIM) nog heel dicht terug, maar Abdellah behield nog net voldoende voorsprong om als eerste te finishen. 'Dacha' zag zijn aanvalslust beloond met een prachtige overwinning!

Proficiat aan alle crossers!