zondag 6 november 2011

Jongerencross Waregem: Goud voor Febe Carrein, zilver voor Arno Dejaegere en Ann Parmentier

Cloé Neirynck
AZW organiseerde in samenwerking met de Koninklijke Jongerencross VZW voor de 54ste keer de Jongerencross van Waregem.
Op een droog en vlot beloopbaar parcours werd er naar veldloopnormen vrij snel gelopen. Op de paardenrenbaan aan de Gaverbeek moesten de atleten wel afrekenen met een strakke wind.
Sommigen TMD-ers voelden de vijf dagen stage nog in de benen, maar dat belette hen niet om toch iets moois te laten zien.
Bij de cadetten meisjes verraste Cloé Neirynck zeer aangenaam met een mooie 5de plaats.
Anthony Vandenhende
Joachim Murez
Joachim Murez deed het als eerstjaars cadet voortreffelijk met een 7de plaats. Van zijn geboortejaar '98 liep hij zelfs als eerste over de finish. Geen afzonderlijk podium per geboortejaar zoniet stond Joachim bovenaan het door de speaker al zo geprezen 'hoogste schavotje'.
Anthony Vandenhende bengelde vorig jaar nog helemaal achteraan maar bewees dat hij, met een 17de plaats op 34, op een jaar tijd een grote progressie maakte.
Febe Carrein


Febe Carrein kleurde de wedstrijd bij de scholieren meisjes. Zelfs tegen de wind in bleef ze beuken om de tegenstand stilaan op de knieën te krijgen. Febe pakte voor AZW dankzij het hard labeur verdiend de overwinning met 8" voorsprong op Joyce Derycke (FLAC) en 29" op Sarah Allegaert (FLAC).


Anthony Murez
Arno Dejaegere
Eerstejaars scholier Arno Dejaegere was van bij de start en gedurende gans de wedstrijd attent vooraan te vinden. Op het einde moest hij wel tweedejaars Simon Van Bruaene (AVR) laten gaan. Maar na een bloedstollende eindsprint met Matthias Vandamme (FLAC) en Kasper Ligneel (ZA) ging Arno aan de haal met de zilveren medaille. Anthony Murez, ook al eerstejaars, liep ondanks de vermoeide benen van de stage als 2de AZW-er binnen op een mooie 12 de plaats (8ste van zijn jaar).
Bart Vandewoestyne
Bart Vandewoestyne hield op de korte cross bij afwezigheid van de zieke Kurt Doutreloigne de TMD-eer hoog met een 21e plaats.
Ann Parmentier
Aline Luyssen







Bij de juniores, seniores en master dames stond er geen maat op Katrijn Vande Riviere (RIEM). Ann Parmentier ging haar verantwoordelijkheid niet uit de weg en nam het achtervolgend peleton op sleeptouw. Ann kreeg enkel juniore Michele Vandevyvere (FLAC) niet los maar ze liep uiteindelijk naar een knappe 2de plaats bij de seniores. Juniore Aline Luyssen etaleerde haar goede vorm want ze maakte lang deel uit van de achtervolgende kopgroep. Ze kwam op het einde een handvol secondjes te kort voor een podiumplaats maar mag met haar 4de plaats best tevreden zijn aangezien ze onder meer Louise wastyn (AVR) en Sophie Vandepitte (FLAC) achter zich kon houden.
Saartje Vandenberghe
Stephanie Detaellenaere
Seniore Saartje Vandenberghe stond sinds lang (3 jaar) nog eens aan de start van een veldloop. Saartje moest na een collectieve snelle start wat gas terug nemen maar liep dan na een goed ingedeelde wedstrijd naar een mooie 13de plaats (6de seniore). Eerstejaars seniore Stephanie Detaellenaere stond na een basketbalcarriere voor haar vuurdoop bij een seniorescross van de 'aangeslotenen'. Op een voor haar voorlopig nog wat te lange afstand deed ze het met een 23ste plaats (9de seniore) meer dan behoorlijk! Op termijn kan ze voor AZW op de halve fond beslist een versterking betekenen.
Bij de junioren-masters heren gaven volgende papa's het goede voorbeeld! Master Henk De Keukelaere legde na een goed ingedeelde wedstrijd beslag op een 20ste plaats (13de master). Iets later liep Eddy Murez als 26ste (17de master) binnen. Eddy had nog voldoende over om AZW-collega Jan Carrein af te houden. Jan liep na een sterke laatste ronde naar een 27ste stek (18de master). Patrick Luyssen sloot de AZW-mastersrangen en deed voor TMD zijn duit in het zakje met een verdienstelijke 41ste plaats (30ste master).
De uitslag kunnen jullie hier raadplegen


Eddy Murez
Patrick Luyssen
Jan Carrein
Henk De Keukelaere














Dank en proficiat aan alle TMD-ers die zich voor AZW hebben ingezet!!