zaterdag 17 september 2022

Vlaams kampioenschap Masters: Goud voor Bert Deschodt, Goud en brons voor Marc Desmet en zilver voor Stijn Desmedt

De weergoden waren de masters niet gezind. Eerder kille temperaturen, een strakke wind en vooral de regenbuien in de namiddag waren een gesel voor de atleten.

De TMD-AZWers lieten het in Brugge echter niet aan hun hart komen en brachten medailles mee naar huis.

Bert Deschodt (M40) zette in de voormiddag op de 5000m meteen de toon! Hij durfde het als enigste aan om de jongere Joachim Pelicaen (M35) twee ronden lang te volgen. Bert voelde echter dat dit tempo wat te hoog lag en nam dan wat gas terug. Ondertussen had hij wel al een mooie kloof op zijn concurrenten. Bert kon die voorsprong met een strak tempo handhaven. Met een voor de omstandigheden mooie chrono van 16'28"62 stak hij met voorsprong de Vlaamse titel bij de M40 op zak!


Stijn Desmedt
(M40) liet zich op de 800m enigszins verrassen. Hij had Matthias Foubert (M40-STAX), die mee glipte met twee sterkere M35 atleten, aanzien als een concurrent voor de M35. De vogel, die sterk voor de dag kwam en misschien toch niet te kloppen was, was gaan vliegen. Stijn bleek op zijn beurt wel duidelijk de sterkste van de andere leeftijdsgenoten en pakte verdient zilver in 2'19"44!



Marc Desmet moest op de 400m horden door de felle tegenwind in de eerste 200m zijn pasritme bijstellen. Bovendien gooiden de regenbuien in de opwarming en een wolkbreuk net voor de start roet in het eten voor een deftige chrono. Marc hield het dan maar bij het winnen van de race en het goud bij de M50 in 1'11"58.

Later op de namiddag kon Marc zich op de 400m niet optimaal verdedigen. Een lichte verrekking in de liesstreek, opgelopen tijdens de hordenrace, belette hem voluit te gaan. Zijn 1'04"70 was echter voldoende voor een tweede medaille en brons bij de M50.

Van harte proficiat Bert, Stijn en Marc!