vrijdag 30 september 2022

Rapper dan een Ezel: persoonlijk record voor Arno Demeerlaere en Sandrine Vancraeynest

De weergoden waren waren de atleten goed gezind in Kuurne. Pas op het einde van de halve marathon vielen er in het centrum van de Ezels-gemeente wat regendruppels uit de lucht.

Arno Demeerlaere, in volle voorbereiding van de marathon van Eindhoven, deelde zijn wedstrijd goed in en kon in de finale nog enkele metgezellen van zich afschudden. Zijn knappe prestatie leverde hem een nieuw persoonlijk record op van 1u11'15" (1u12'16). Goed voor een mooie 12e plaats op bij de heren.

Sandrine Vancraeynest moest na een gezwinde start, in de tweede wedstrijdhelft wat gas terug nemen. Niettemin zette ook zij een besttijd neer. Met 1u29'01 dook ze mooi onder het anderhalf uur en behaalde ze een knappe 10e rang bij de dames.

Master Bart Vandewoestyne rolde met zoontje Nellis in de buggy naar een 289e stek bij de mannen en speelde het klaar om vlot onder de 2 uur te blijven (1u55'10").

Master Piet Ovaere liep als 340e heer over de streep en hield met zijn 2u16'05" nog bijna 100 deelnemers achter zich.

Scholier Gauthier Verschuere nam in het voorprogramma deel aan de Ezelsjogging. Op de 3 kilometer stak hij de overwinning op zak.

Proficiat Sandrine, Arno, Bart, Piet en Gauthier.