woensdag 16 maart 2022

Veldloop van het Hoppeland/ BK masters: Goud voor Matis Loosvelt. Zilver voor Chiara Wastijn!

Matis Loosvelt plaatste in Poperinge een orgelpunt op zijn schitterende wintercampagne. Hij controleerde de wedstrijd bij de cadetten en maakte met een sterke eindsprint komaf met zijn resterende belagers voor het podium. Na Waregem, Oudenaarde en Veurne was dit zijn 4e overwinning van het seizoen! Matis verzekerde zich met zijn deelname in Poperinge meteen ook van zijn eerste plaats bij de cadetten in het West-vlaams Cross Criterium. Trainingsmakker Eppojan Knockaert bewees met zijn mooie 23e plaats ook potentieel te hebben voor het langere werk.

(foto Piet Loosvelt)

Podium cadetten jongens (foto Piet Loosvelt)

Bij de junioren dames bond Chiara Wastijn, na een competitiestop omwille van haar examenperiode, nog eens de crossspikes aan. Het werd geen evidente klus voor Chiara maar haar zilver was een ferme opsteker voor onze studente geneeskunde!

Robin Demeestere kon zijn veldloopseizoen met een goed gevoel afsluiten. Hij liet de koplopers begaan en liep van bij de start op de 9e plaats. Robin bengelde solo tussen de leiders en de achtervolgers maar uit de achtergrond kwam ook niemand terug. Eerstejaarssenior Robin slaagde er, na Lokeren (9e) en Zottegem (10e), voor de 3e keer in om een top-10 plaats te versieren bij de grote jongens. Geen evidentie voor een prille senior!

Aan het programma van Poperinge werd ook nog het BK cross voor masters toegevoegd. Ann Parmentier hield voor TMD-AZW de eer hoog. Het bochtige parcours was niet in haar voordeel. Ann lag van bij de start bij de W40 in 5e stelling. Ondanks een strak tempo kwam ze niet meer dichter bij de top 4 maar kon ze wel haar 5e plaats vrijwaren. Niettemin een mooie ereplaats op een BK voor Ann!

Van harte proficiat Ann, Chiara, Matis en Robin !