zondag 6 maart 2022

BK veldlopen Brussel

Op de laatste manche van de CrossCup werd er ook gestreden voor de Belgische titels. De omloop in het Park van Laken lag er nagenoeg droog bij. Toch was het sterk glooiend parcours niet te onderschatten. Ook de kille wind was bij momenten een bijkomende hindernis. De toeschouwers konden zich opwarmen aan mooie sportieve prestaties en een stralende winterzon!

Bij de eerstejaars cadetten had West-Vlaams kampioen Seppe Vanoverbeke het niet onder de markt op de hellingen. Bergaf moest hij alle zeilen bijzetten om de schade te beperken. Niettemin sleepte hij nog een puike 22e plaats uit de brand.



Tweedejaars cadet Matis Loosvelt was goed mee in de start en had steeds een goed zicht op de leiders. Hij deelde zijn wedstrijd prima in en kon in de finale nog opschuiven naar een uitstekende 9e rang!


Bij de scholieren van 2005 zette Ibe Baelde misschien wel zijn sterkste prestatie van zijn veldloopseizoen neer. Hij gaf blijk van een uitstekend uithoudingsvermogen en verraste de buitenwereld met schitterende 6e stek!

Op de korte cross bij de heren met liefst 178 deelnemers schoot Michiel Vanhuysse goed uit de startblokken. Hij lang voeling met de kopgroep. Voorbij halfweg echter moest hij in de achtervolging op de top 10 de klus alleen klaren. Michiel liet zich niet meer in de luren leggen en kon zijn knappe 11e plaats, in een overigens uitstekend deelnemersveld, met succes vrijwaren!

Junior Viktor Leenaert, één van onze speerpunten, moest omwille van ziekte helaas forfait geven. Trainingsmakker Robin Demeestere werd in de aanloop van zijn eerste BK veldlopen bij de senioren ook ziek. Toch waagde onze eerstejaars zijn kans maar hij bleek nog niet voldoende hersteld. Robin knokte toch moedig voor wat hij waard was. Eens gedubbeld door de koplopers moest Robin, volgens het wedstrijdreglement, bij het ingaan van de laatste ronde als 63e de strijd staken.



Proficiat Seppe, Matis, Ibe, Michiel en Robin!