zaterdag 18 september 2021

BK masters dag 2: Filiep Vanhonacker Belgisch kampioen, brons voor Audrey Goesaert!

 

De TMD-AZW deelnemers op zondag trokken de succeslijn van zaterdag door!

Audrey Goesaert (W35) deed op de 800m wat er van haar verwacht werd. Ze snelde als (4e) 3e Belgische over de streep in een puike beste jaar prestatie van 2’26”78. Ze voegt daarmee in één klap BK-brons en Vlaams brons toe aan haar nog pril palmares bij de masters.

 

BK-podium Masters W35 - 800m

Bert Deschodt (M40)kwam op de 1500m in een kwaliteitsvol deelnemersveld terecht. Bert mikte op basis van de inschrijvingstijden op brons. Hij nestelde zich dan ook lang in 4e stelling. In de aanzet voor de sprint om de 3e plaats zag Bert zich nog even gehinderd. Hij kwam uiteindelijk in die spannende eindjump slechts 8 tienden te kort voor het brons. Bert pakte als 4e nog een seizoensbeste van 4’12”87 als troostprijs mee naar huis.

Ook Stijn Desmedt (M40) had het op de 400m niet onder de markt met de concurrentie. Hij liet zich echter niet van de wijs brengen en onderstreepte zijn goede vorm. Met een mooie 10e plaats in een tijd van 57”66 stelde hij zijn persoonlijke besttijd van dit seizoen (59”46) met bijna twee seconden scherper!

De kers op de al met slagroom rijkelijk gevulde taart kwam er op het eind van dit BK masters. Filiep Vanhonacker (M35) zette op de 5000m een huzarenstukje op. Aanvankelijk had Filiep het plan opgevat om de wedstrijd zelf niet in handen te nemen en te volgen. Hij kwam echter toch aan de leiding en joeg stilaan het tempo de hoogte in. De concurrenten gingen één voor één voor de bijl. Filiep was niet te stoppen! Hij snelde solo en met ruime voorsprong naar de Belgische - en de Vlaamse titel in een uitstekende 14’58”96! Deze topchrono van Filiep is niet alleen een stevig persoonlijk record. Hij liep tevens ook het al scherpe AZW-clubrecord van trainingsmakker Bert Deschodt (15’36”61) aan flarden.


BK-podium Masters M35 - 5000m


Van harte proficiat Audrey, Bert, Stijn en Filiep!