zaterdag 18 september 2021

BK junioren en beloften: brons voor Michiel Vanhuysse!

 Junior Robin Demeestere en belofte Michiel Vanhuysse moesten de verre verplaatsing maken naar Herve voor het betwisten van hun Belgisch kampioenschap.

Robin kwam op papier met de 4e beste inschrijvingstijd (9’55”61) op de 3000m steeple in principe niet in aanmerking voor het podium. Toch bleef hij lang in de strijd voor het brons. Jammer genoeg kwam Robin op de op twee na laatste balk ten val. Zo bleef een duel voor de 3e plaats tot op de streep uit en moest Robin vrede nemen met de 4e stek. Ondanks het aantikken van die balk wist Robin  zijn persoonlijk record (9’55”61) nog aan te scherpen tot 9’48”30!

Michiel behoorde met zijn besttijd van 3’51”50 op de 1500m wel tot de favorieten. En hij kon die rol waar maken. De wedstrijd ontplofte vrij vroeg waardoor Michiel al snel geïsoleerd als tweede liep. Finaal moest hij nog één plaats prijsgeven maar hij pakte wel brons in een puike 4’00”40. Een mooie bekroning van een knap zomerseizoen waarin Michiel kon knabbelen aan zijn persoonlijke records op de halve fond!

podium BK beloften 1500m.

Proficiat Robin en Michiel!