zondag 1 maart 2020

Veldloop van het Hoppeland: Goud voor Audrey Goesaert en zilver voor Ann Parmentier

Organisator FLAC zag in Poperinge wellicht het deelnemersaantal aan hun veldloop gevoelig slinken door het verplaatsen van het BK cross naar 1 maart, omwille van het stormweer een week eerder.
Ook de hevige regenval van de afgelopen dagen hadden ze in 'het Hoppeland' niet in eigen handen. Het parcours lag er dan ook door de modder loodzwaar bij.

Niet toevallig was TMD-AZW enkel vertegenwoordigd masters. De masters hadden een week op zaterdag in Brussel al hun BK kunnen afwerken.

Onder meer master Ann Parmentier (W40) maakte die dubbel. Ze sloot haar cross-seizoen mooi af met een tweede plaats en zilver. Al vrij vroeg in de wedstrijd waren de kaarten bij de masters geschud. Ann kon haar tweede plaats goed verdedigen en moest enkel in Katrijn Van Hulle (AVMO) haar meerdere erkennen.

Master Audrey Goesaert (W35) ging van start op de korte veldloop. Al vrij vroeg in de wedstrijd, na 300 meter, kon ze een kloofje slaan die ze stelselmatig uitdiepte. Op de streep had ze een ruime voorsprong van 25 seconden op haar eerste belager Sarina Balcaen (RIEM). Een master die domineert bij de senioren, dat zie je niet elke dag. Audrey kreeg dan ook meer dan verdiend het goud om de hals!

Ook master Bert Deschodt (M35) waagde zich aan dit avontuur. Ook hij moest tussen de senioren op de korte cross niet blozen. Bert was goed vertrokken maar gleed na 500m uit op een korte helling. Zes vogels waren gaan vliegen. Bert zette de achtervolging in en kon finaal nog beslag leggen op een knappe 5e plaats. Bert was ook met grote voorsprong de beste master.

Op de lange cross bij de masters kwam Filiep Vanhonacker (M35), in volle voorbereiding voor de marathon in Parijs (05/04/'20), verrassend goed voor de dag. Filiep liep als 4e over de streep op 10 seconden van het brons. Misschien zat er zelfs nog meer in voor Filiep want er werd in die reeks maar 5550 meter gelopen in plaats van de voorziene 6950 meter.

Proficiat Ann, Audrey, Bert en Filiep!