zondag 1 maart 2020

BK veldlopen Brussel


Met een week vertraging konden de atleten dan toch van start in het Park van Laken voor het betwisten van het Belgisch kampioenschap cross. De organisatie van de Cross Cup zag zich een week eerder genoodzaakt het BK af te gelasten omwille van het stormweer. Met de regenval van de voorbije week lag het sterk glooiend parcours er een pak zwaarder bij dan de afgelopen twee jaar. Om die reden werden, om geen achterstand op te lopen op het tijdschema, de wedstrijden wat ingekort.

Tweedejaars Cadet Ibe Baelde beet voor TMD-AZW de spits af. Bij de jongens van °2005 behaalde hij een mooie 38e plaats op 67 deelnemers. Een weerspiegeling van zijn sterke wintercampagne.

foto Filiep Bossuyt

Op de korte veldloop voor de mannen konden we sinds lang nog eens 3 jonge seniores in de strijd gooien. Michiel Vanhuysse liep er een dijk van een wedstrijd en sloot zijn winterseizoen op dit BK af met een uitstekende 14e plaats!

foto Filiep Bossuyt


Maar ook Lohran Baillievier bewees geschikt te zijn voor de halve fond. Bij zijn eerste BK-cross deelname ooit slaagde hij er in om zich met een 76e stek op liefst 159 deelnemers in de eerste helft van de deelnemers te rangschikken. 

foto Filiep Bossuyt


Ook trainingsmakker Kevin Demeestere kwam terug boven water. Hij bleef, ondanks een val in de start, met zijn 96 rang mooi binnen de top 100!

foto Filiep Bossuyt


Bij de scholieren meisjes van °2003 konden Rune Breye en Chiara Wastijn hun prima prestaties van het afgelopen winterseizoen bevestigen. Beiden waren goed mee voorin in de aanvangsronde. Maar toen barstte de strijd los en werd het voor beiden nog lang knokken en ploeteren in de modder. Het tweetal hield echter goed stand. Rune geraakte met een prima 11e plaats net niet in de top 10 en Chiara deed het al bijna even knap met een 14e stek!

foto Filiep Bossuyt

foto Filiep Bossuyt

Bij de eerstejaars scholieren jongens moest Viktor Leenaert alle zeilen bijzetten om zich in de blubber te handhaven in de eerste helft van het deelnemersveld. Hij slaagde daar nog net in want liep puik als 25e over de streep op 51 deelnemers.

foto Filiep Bossuyt

Eerstejaars junior Robin Demeestere was prima gestart maar moest dan stilaan de wet van de sterkste ondergaan. Robin kende al betere dagen maar hij kon zich finaal naar een 26e rang knokken. Als 7e van de eerstejaars kon hij met opgegeven hoofd het winterseizoen afsluiten.

foto Filiep Bossuyt


Een uitgebreide fotoreportage van Filip Bossuyt, waarvoor dank, kan je hier vinden.

Proficiat Iebe, Rune, Chiara, Viktor, Robin, Michiel, Lohran en Kevin!