zondag 15 september 2019

BK jeugd: Brons en AZW-clubrecord voor Viktor Leenaerts – Brons voor Chiara Wastijn – Vijf persoonlijke records!


Scholiere Liesl Luyssen zette in Moeskroen op de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren meteen de toon van wat een succesvol weekend zou worden voor TMD-AZW. In de reeksen van de 400m horden snelde Liesl in de 2e serie naar de derde plaats in een nieuw persoonlijk record van 68’18”.  Liesl plaatste zich daarmee vlot voor de finale op zondag en kon van alle deelnemers zelfs de 4e beste tijd voorleggen.  Haar kampioenschap was toen al geslaagd want een p.r. lopen en de finale halen waren de doelstellingen. In de finale stond er, in tegenstelling tot zaterdag toen het nagenoeg windstil was, wat tegenwind in de eerste bocht. Liesl kon vanuit baan 6 met een chrono van 68”48 bevestigen en pakte daarmee een mooie 5e (ere)plaats op dit zonovergoten BK.
Liesl in de hot-saets na de reeksen van de 400m horden. De hot-saets, een nieuwigheid op dit BK , werden zowel door de atleten als door het publiek zeer gesmaakt!De atleten die zich, naast de reekswinnaars, met de beste tijden (virtueel) konden plaatsen voor de finale kregen (al dan niet tijdelijk) een zitje. 

Nog op zaterdag kwam eerstejaars Rune Breye op de 3000m voor de scholieren meisjes ook uitstekend voor de dag. Op de inschrijvingslijsten stond Rune met 11’10”45 als 8e genoteerd. In de wedstrijd verbaasde Rune want ze kon heel lang mee schuiven met de top 3. Slechts in de slotkilometer moest ze het kop trio laten gaan en werd ze ook bijgehaald door Sophie Laloux (CSDY). Maar Rune haalde in de laatste ronde nog eens alles uit de kast en kon met een indrukwekkende laatste ronde opnieuw de 4e plaats opeisen. Met 10’47”38 verpulverde Rune haar persoonlijk record met zowat 23 seconden!

Rune Breye hier nog in 5e stelling op weg naar een 4e plaats en een knap pr!

Op zondag kwamen ook onze junioren heren op de 4x1500m in actie. Van de 8 ingeschreven teams kon AZW op papier ‘slechts’ de 7e totaaltijd voorleggen.  Toch lag ons viertal door het omgooien van de vertrouwde aflossingsvolgorde verrassend lang op medaillekoers. Het TMD-AZW kwartet knokte voor iedere meter en deelde geen cadeaus uit aan de favorieten. Finaal moest ons team zich voor het podium wel gewonnen geven maar Michiel Vanhuysse, Kevin Demeestere, Robbe Demeestere en Lohran Baillievier konden met opgeheven hoofd het BK verlaten met een mooie 5e plaats in 17’21”65!



Tijdens steeple wedstrijden op zondag liep AZW zich traditioneel opnieuw in de kijker. Cadet Viktor Leenaert keek in de eerste ronde op de 1500m steeple aanvankelijk de kat uit de boom. Maar bij de eerste versnelling was hij bij de pinken en liep hij als derde van het leidend trio vrij snel afgescheiden van de achtervolgers. Vooraan ging het echter bijzonder hard en moest Viktor enkel aan volgen denken. Hij hield echter wel goed stand en zijn 3e plaats kwam niet meer in gevaar. Viktor rondde zijn schitterende race bovendien af in 4’37”48, wat een verbetering van zijn persoonlijk record is met meer dan 5 seconden (4’42”78). Bovendien scherpte  hij ook nog het AZW-clubrecord van Jolan Desimpelaere (4'40"42 - 30/08/2014 Oordegem) aan, wat zijn BK-brons nog meer glans gaf!


podium 1500m steeple cadetten jongens

Veel tijd om uitbundig te zijn hadden we niet want eerstejaars Chiara Wastijn stond al aan de start van de 2000m steeple bij de scholieren meisjes. Chiara kon de 6e tijd van de deelnemers voorleggen maar legde zich van bij de start zeker niet neer bij die rangorde. Na een studieronde nestelde Chiara zich op de 4e stek. In de laatste kilometer kon Chiara telkens na de waterbak een versnelling plaatsen. De tempoverhoging na de voorlaatste ‘rivier’ bleek de goede te zijn om een kloof te slaan met haar belager van het brons Nilay Capa(RCG). Chiara ‘vloog’ zo naar het brons en maakte met een uitstekende chrono van 7’32”38 ook al brandhout van haar persoonlijke besttijd van 7’56”27.


podium 2000m steeple scholieren meisjes

Robin Demeestere ten slotte stond met 6’33”41 op de startlijsten van de 2000m steeple bij de scholieren jongens als 9e gerangschikt van de 11e geselecteerden. Robin was niet onder de indruk van de sterke tegenstand en was attent in de voorste gelederen te vinden. Toen het tempo in de laatste kilometer gevoelig de hoogte in ging, moest hij de leiders laten gaan. Robin bleef echter op zijn eigen tempo doorgaan en knokte zich eervol naar een mooie 7e plaats, ook al in een nieuw persoonlijk record van bijna 10 seconden (6’23”45)!



Met voor elk van onze deelnemers een persoonlijk record, 2 x brons, een 4e, een 5e, een 7e plaats en een AZW-clubrecord kon TMD-AZW op dit BK een uitstekend rapport voorleggen! Een atletiekweekend om niet snel te vergeten!
Van harte proficiat dus aan Chiara, Liesl, Rune, Robin en Viktor! En dank aan de talrijk opgekomen supporters!