zondag 22 september 2019

Alpro Leiemarathon - BK halve marathon

Het BK halve marathon in Wevelgem werd door de zomerse temperaturen voor heel wat deelnemers een loodzware opdracht. Maar ook de jammerlijke weg vergissing van het leidend vijftal bij de mannen zal nog blijven hangen bij een aantal atleten.
Senior Jonas Versteele sprong de laatste weken al in het oog door zijn uitstekende vorm maar kreeg ongewild nog veel meer aandacht nadat hij na het 'verloren lopen' van de kopgroep plots op BK-medaillekoers lag. Jonas liep na een stevig sprintduel met Gerd Devos (ATAC), voor wie hij nipt de duimen moest leggen,  als derde Belg en senior over de streep in een knappe 1u11'07". De organisatie zat uiteraard erg verveeld met met die zaak en kon op de dag zelf, begrijpelijk, niet meer overgaan tot het overhandigen van de titel en de medailles bij de senioren heren. De groene tafel van de KBAB zal de knoop moeten doorhakken. Wordt vervolgd!
Master Filiep Vanhonacker (M35) kende zijn beste dag niet. Toch kon hij in dit warme weer in de categorie M35 nog een mooie 14e plaats uit de brand slepen op 116 leeftijdsgenoten. Ook master Ann Parmentier (W35) ondervond veel hinder van de weersomstandigheden. Ondanks de steun van echtgenoot Henk Dekeukelaere (1u31'59) had Ann meermaals een moeilijk moment maar ze hield zich dan toch overeind en strandde bij de W40 op een vierde plaats in 1u36'42". Ann bleef daar mee net AZW-clubgenote Maaike Reygaert (1u36'56") voor die het, net zoals Ann, niet onder de markt had in die hitte.
Ook master Piet Ovaere (M35) gaf toe dat het een meer dan slopende halve marathon was. Hij kraakte echter niet en bereikte uiteindelijk na 2u'22"39 toch de finish. Goed voor een 97e rang op 116 deelnemers bij de M35.

Proficiat aan Ann, Maaike, Henk, Jonas, Filiep en Piet!