zondag 10 februari 2019

Kampioenschap van Vlaanderen veldlopen Rotselaar

Tijdens de voorlaatste manche van de AA Drink Structabo Crosscup werd er gestreden om de Vlaamse veldlooptitels. De omloop om en rond 'de plas van Rotselaar' werd met de zand - en modderstroken als zwaar ervaren.
Ook de strijd die de atleten in de beginfase moesten leveren om in de eerste kilometer niet ingesloten te geraken werd als lastig en vervelend ervaren. Dat ondervonden ook onze twee eerstejaars scholieren meisjes Chiara Wastijn en Rune Breye. Ze werden door die omstandigheden in de eerste honderden meters eerder 'naar achter geduwd'. Maar zowel Chiara als Rune herpakten zich prima. Rune legde na een knappe remonte beslag op de 12e plaats  wat haar een uitstekende 6e plaats opleverde op het K.V.V. bij het geboortejaar °2003. Chiara beet ook van zich af en kwam mooi terug tot de 26e rang. Van de eerstejaars werd Chiara knap 12e!
Bij de scholieren jongens knokte Robin Demeestere zich in de start wel in de voorste gelederen. Robin had dan niet de kracht, wellicht speelde zijn verkoudheid hem parten, om de leiders te volgen maar hij kon wel goed stand houden om finaal als 17 over de streep te lopen. Van de jongens van °2002 behaalde Robin als 9e mooi de top-10!
Bij de junioren jongens tenslotte liet ook eerstejaars Juul Vanhoutteghem met een sterke start zich niet verrassen. Juul moest dan wel wat plaatsen prijsgeven maar hij liep toen nog in een voor hem prima positie. Echter in de laatste ronde kreeg Juul te kampen met pijn in zijn middenrif waardoor hij zijn kruissnelheid peil snel zag zakken en hij zowat 30 seconden moest prijsgeven. Gelukkig kreeg hij zijn motor op 600m van de finish opnieuw aan de praat waardoor hij nog een puike 37e plaats uit de brand kon slepen. Van de eerstejaars kon Juul een 21e stek voorleggen.


Proficiat Rune, Chiara, Robin en Juul!