zondag 24 februari 2019

BK veldopen Brussel: Top 10 voor Robin Demeestere!


Het parcours in een zonovergoten park van Laken lag er kurkdroog bij. Desondanks bleef deze wedstrijd door de hoogteverschillen, de +16 graden en de aanwezigheid van de nationale top een zware klus!
Bij de eerstejaars cadetten jongens kon Ibe Baelde in de tweede wedstrijdhelft nog heel wat plaatsen goed maken. Ibe liep uiteindelijk als 37e over de streep en liet daarmee meer dan de helft van de 86 deelnemers achter zich!



Tweedejaars Viktor Leenaert was attent in de start en bleef aanvankelijk steeds voeling hebben met de top 10. Viktor had de kracht om zijn tempo hoog te houden maar een versnelling naar het einde toe zat er niet meer in. Finaal moest Viktor nog enkele plaatsen prijsgeven maar hij legde toch beslag op een voor een BK prima 18e plaats!

Voor het eerst sinds jaren moesten de scholieren van beide geboortejaren samen aan de bak. Dat maakte er de start, door het dubbele aantal deelnemers, niet gemakkelijker op. Ondanks het feit dat de eerstejaars een rugnummer moesten dragen, werd het inschatten van de tussentijdse loopposities daardoor sterk bemoeilijkt! Rune Breye kwam toch goed uit de startblokken en kon net niet aansluiten bij de top 10 van de sterke lichting meisjes van °2003.
Rune hield uiteindelijk goed stand en kon, dankzij een spannende en ultieme eindjump, haar knappe 16e plaats vrijwaren!

Tweedejaars scholier Robin Demeestere kampte in de opwarming en tijdens aanvang van de wedstrijd met steken in de zij. In de eerste ronde was Robin dan ook niet vooraan te bespeuren. Maar gaande weg kon Robin gelukkig opnieuw op volle toeren draaien. Na een mooi opgebouwde maar indrukwekkende remonte sloop Robin de top 10 binnen. Meer zelfs, hij kon in de finale nog oprukken naar een uitstekende 6e rang bij de jongens van °2002!

Bij de junioren jongens konden we rekenen op Kevin Demeestere, Lohran Baillievier en eerstejaars Juul Vanhoutteghem. Kevin durfde het aan om met trainingsachterstand omwille van zijn examens toch aan de start te komen. Kevin verdedigde zich kranig en werd verdienstelijk 65e. Lohran bleef aanvankelijk in het gezelschap van Kevin maar nam halfweg wat afstand van zijn trainingsmakker. Lohran kon op zijn eerste BK-cross uiteindelijk opschuiven naar een mooie 58e stek. Juul Vanhouttegem nam een racketstart en liep zowaar heel even in de top 5! Na die snelle start nam Juul wat gas terug maar dankzij een sterke tweede wedstrijdhelft kon Juul beslag leggen op een prima 24e plaats. Van de jongens van °2001 was Juul zelfs 12e!
Lohran Baillievier

Kevin Demeestere

Juul Vanhoutteghem

Op de korte cross bij de heren tenslotte waren master Bart Vandewoestyne (M40) en eerstejaars senior Jolan Desimpelaere onze vertegenwoordigers. Bart kon met opgeheven hoofd zijn zoveelste BK deelname afronden als 165e op bijna 200 deelnemers. Jolan Desimpelaere sloeg de raad van de trainer niet in de wind en vertrok in het helse tempo relatief rustig. Voorbij halfweg begon Jolan dan aan zijn inhaalrace. Jolan kon nog heel wat concurrenten voorbijsnellen en finishte op een voor de korte veldloop hoog ingeschatte 45e plaats!


Bart Vandewoestyne
Jolan Desimpelaere

Proficiat aan alle deelnemers! Dank aan Filip Bossuyt voor het plaatsen van de AZW-tent en merci aan al onze enthousiaste supporters!