donderdag 24 januari 2019

Veldloop Ieper: zilver voor Robin Demeestere en Robbe Desimpelaere, brons voor Rune Breye, Viktor Leenaert en Juul Vanhoutteghem

Een aantal AZW-TMDers kwamen op de 54e Grote Prijs stad Ieper hun PK-vorm van een week eerder nog wat verzilveren.

Bij de cadetten jongens waren we net zoals op het PK opnieuw aan het feest met Viktor Leenaert. Viktor nam van bij de start meteen het initiatief en moest in de finale op een helling passen voor 2 medevluchters. Viktor zag zijn aanvalslust wel beloond met een verdiende bronzen plak!


Podium cadetten jongens
Bij de scholieren meisjes waren Rune Breye en Chiara Wastijn niet uit de top 4 weg te slaan. Op het einde van een prima wedstrijd streden de twee vriendinnen tot op de streep voor het brons. Rune won het pleit van Chiara met slechts 1 seconde verschil. Rune kon daarmee de ontgoocheling van één week eerder op het pk, waar ze door een valpartij het brons door de vingers zag glippen, doorspoelen. Voor Chiara is het een troost dat haar trainingsmakker haar het brons afsnoept.


Podium scholieren meisjes
Ook scholier Robin Demeestere koos resoluut voor de aanval. Door zijn strak tempo werd de kopgroep snel herleid tot drie. Robin moest uiteindelijk wel de duimen leggen voor een sterke Wout Dewaegenaere (KKS) maar kon op zijn beurt AZW-clubmakker Arnaud Douterlunge op afstand houden. Robin kon na een uitstekende wedstrijd, net als op het PK, glunderen met zilver!
Maar ook eerstejaars Matteo Wastijn liet van zich spreken. Van de 27 deelnemers werd hij knap 12e. Van zijn geboortejaar (2003) liep Matteo zelfs als 6e over de streep!
Op de korte veldloop van 3km. konden we rekenen op het trio Jonas Versteele, Jolan Desimpelaere en master Piet Ovaere (M35). Jonas en Jolan vochten een onderling duel uit waardoor beiden een mooie top 10 plaats versierden. Jonas behaalde een prima 7e plaats en Jolan strandde, op zijn eerste korte cross ooit, als 8e op de hielen van Jonas. Piet Ovaere deed met zijn 24 stek en een 7e plaats bij de masters opnieuw zijn duit in het AZW-TMD zakje!
Ook bij de junioren konden we 3 atleten in stelling brengen. Het podium kleurde voor 2/3 AZW. Robbe Desimpelaere had zijn zinnen gezet op zijn 'favoriete cross' en snelde naar het zilver. Juul Vanhoutteghem wilde deze keer niet op het feestje ontbreken en pakte verdiend het brons mee naar huis!
Lohran Baillievier zette de kwaliteit van de AZW-TMD junioren nog meer in de verf met een puike 5e plaats!

Podium junioren jongens
Bij de masters kwam ook Lieven Demeestere (M45) sterk voor de dag. Na een eerder rustige aanvangsronde kwam Lieven steeds beter voor de dag. Met een aanval op de laatste steile helling verzekerde Lieven zich van een mooie 11e plaats!

Proficiat aan alle deelnemers!