zondag 6 januari 2019

PK indoor: Goud en PR voor Natan Decoutere, brons voor Liesl Luyssen.


In Gent werd er in reeksen met zowel atleten van de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg gestreden om de provinciale medailles van de desbetreffende provincies.
Onze kleine AZW-TMD delegatie bracht een prima rapport mee naar huis!
Op de 1500m kon master Bert Deschodt (M35) zich uitstekend verdedigen tussen de junioren en de senioren. Bert werd met een chrono van 4’19”69 knap 6e op 18 deelnemers. Hij was ook de beste master van het gezelschap!
Scholiere Liesl Luyssen proefde indoor voor het eerst van een 400m. Ze werd echter bij het naar binnen komen net voor het ingaan van de laatste 200m gehinderd waardoor haar tempo toch even stokte. Ook in de tweede ronde moest Liesl even afremmen om niet op haar voorligger te botsen. Liesl pakte finaal met een fraaie tijd van 65”10 de derde plaats en pakte verdiend het West-Vlaams brons mee naar huis!
Natan Decoutere nam, ook al op de 400m, een pijlsnelle start en zette halfweg naar eigen zeggen een tussentijd neer van onder de 24”. Natan moest dan wat gas terug nemen en knokken tot op de finish. Het leverde hem wel een prima persoonlijk indoorrecord op: 51”08! Dankzij die prestatie kon Natan zich ook kronen tot West-Vlaams kampioen bij de senioren op de 400m!

Proficiat Liesl, Natan en Bert!