zondag 9 september 2018

BK cadetten en scholieren dag 2

Op zondag kon AZW-TMD uitpakken met 4 startplaatsen op de steeple.

Bij de cadetten meisjes kon een verkouden Chiara Wastijn zich niet optimaal verdedigen. Van bij de start werd ze al op achtervolgen aangewezen. Opgeven stond echter niet in het woordenboek van Chiara. Ze vocht tot op de laatste meter en sleepte uiteindelijke nog een eervolle 9e plaats uit de brand in 6'05"10.
Rune Breye bevestigde haar 5e rang (5'33"28) op de inschrijvingslijsten met een knappe 5e plaats in 5'37"55. Een prima eindresultaat voor een, net zoals Chiara trouwens, debuutjaar op de steeple!

Bij de scholieren jongens bezette TMD met Juul Vanhoutteghem en eerstejaars Robin Demeestere respectievelijk de 4e en de 5e rang op de inschrijvingstabellen. In een gunstig scenario mag je met die plaatsen altijd dromen van een medaille. Robin toonde ambitie en bepaalde in de eerste wedstrijdhelft zelfs het tempo van de kopgroep. Juul ontsnapte in een tumultueuse koers een paar keer aan een valpartij en moest op een cruciaal moment op de rem gaan staan en naar buiten uitwijken om een gevallen concurrent niet onder de voet te lopen. De vogels voor het brons, waaronder Robin, waren gaan vliegen. Finaal kwam Robin na een prangende einsprint slechts 33 hondersten te kort om het brons binnen te halen. Toch mag Robin heel fier zijn met zijn 4e stek want hij kleurde mee de wedstrijd. Daarvoor werd hij gelukkig nog beloond met een knap persoonlijk record van 6'30"14 (6'32"26). Juul werd uiteindelijk mooi 5e in 6'36"98 en eiste zo opnieuw, samen met Robin, de 4e en de 5e plaats op voor TMD!

De AZW-TMD steeple tandem bij de scholieren


Van harte proficiat Chiara, Rune, Robin en Juul!