zondag 9 september 2018

BK aflossingen junioren: zilver voor AZW!

BK Podium 4x1500m junioren: AZW-zilver - EA goud -  KAAG brons

Traditioneel streden de junioren tijdens de middagpauze van de Belgische Jeugkampioenschappen om hun BK-aflossingsmedailles.

Vorig jaar kwam AZW met de junioren meisjes nog met zilver naar huis op de 4x800m. Dit jaar kwamen Tessa Vanasten, Amal Belbard, Sofie Carrein en Amber Veelaert, onder meer door de sterkere concurrentie, met minder steile ambities afgezakt naar Kessel-Lo. Niettemin vochten onze meisjes voor wat ze waard waren. Ze konden als 5e (11'50"30) met opgeheven hoofd de Gaston Roelants Arena verlaten.


Bij de AZW-junioren jongens ging het er op de 4x1500m veel spannender aan toe. Met Kevin Demeestere, Jasper Roobroeck, Jolan Desimpelaere en Michiel Vanhuysse konden we een een evenwichtig team opstellen dat wat extra buskruit had voor de finale. Dat maakte van AZW een gevaarlijke outsider. En zo geschiedde. De tactische keuzes vielen in de plooi. Kevin, Jasper en Jolan deden perfect wat we van hen mochten verwachten en zo kon Michiel met een indrukwekkende laatste ronde het ploegwerk afmaken en het BK-zilver voor AZW binnen halen in 17'15"77. Eendracht Aalst won in 17'08"81. KAAG pakte brons in 17'17"84.




Proficiat Tessa, Amal, Sofie, Amber, Kevin, Jasper, Jolan en Michiel!