zondag 25 februari 2018

BK veldlopen

 


De omloop in het park van Laken lag er onder meer door vrieskou nagenoeg droog bij. Het sterk glooiend parcours en de kille noord-oosten wind maakten van dit kampioenschap in Brussel een zware een wedstrijd. De mooie omloop was zeker een BK waardig! We konden ons, ondanks de barre kou, gelukkig opwarmen aan de winterzon en aan de mooie prestaties van onze atleten.
Bij de tweedjaars cadetten (°2003) konden we opnieuw rekenen op de tandem Rune Breye en Chiara Wastijn. Rune was goed mee in de start en kon zich al vrij snel in de top 15 nestelen. Ze toonde geen moment van verzwakking en kon finaal juichen met een schitterende  11e plaats! Chiara verteerde de snelle start minder goed maar zette in de 2e ronde een sterke remonte in waardoor ze uiteindelijk nog knap 29e werd.

Rune

Chiara


Viktor Leenaert was onze speerpunt bij de cadetten van °2004. Viktor spande zich in om de leiders nooit uit het oog te verliezen. Hij kreeg zo zicht op de top-10 en kon ook zijn 10e plaats  vasthouden tot op de finish. Een uitstekend resultaat dat op een BK goud waard is!


Viktor
Tweedejaars (°2003) Matteo Wastijn liep in de buik van het peleton tijdens de eerste ronde maar raapte voorbij halfweg nogal wat tegenstanders op. Die inspanning leverde hem een mooie 42e plaats op, waar hij best fier mag op zijn!
Matteo
 

Master Bart Vandewoestijne (M40) liet ook dit kampioenschap niet links liggen. Hij verdedigde zich kranig op de korte cross en liet een fraaie 132e plaats optekenen!
Bart
 
Bart en zoontje Jenne beten ook na hun wedstrijd de tanden stuk ...op de herinneringsmedaille!
 
Eerstejaars scholier Robin Demeestere (°2002) was alert in de start en liep meteen in de voorste gelederen. Meer nog, met de eerste doortocht aan de aankomst in zicht voerde hij heel even de forcing. Spijtig genoeg kreeg hij wat later last van steken in de zij en kon hij zich in de tweede ronde niet meer voluit verdedigen. Hij zag zo een bijna zekere top-10 plaats uit de vingers glippen maar sleepte toch nog een puike 14e plaats uit de brand.


Robin

Bij de jongens van °2001 schoof Juul Vanhoutteghem na een eerder matige start stilaan op naar voor. Robbe Desimpelaere liep achteraan in de groep maar vond gaandeweg zijn tweede adem en kon na een lange en toch wel indrukwekkende achtervolgingsrace uiteindelijk een sterke 19e plaats voorleggen. Juul putte energie uit de terugkomst van Robbe en schoof zo nog op naar een meer dan behoorlijke 21e plaats.

Robbe
Juul

Bij de junioren heren, de enige jeugdwedstrijd waar beide geboortejaren samen lopen op het BK,  konden we deze keer niet rekenen op Michiel Vanhuysse die jammer genoeg verstek moest geven wegens griep. Jolan Desimpelaere en Kevin Demeestere kregen de opdracht om onze eer hoog te houden. Beiden moesten de wet van de sterkste ondergaan maar verdedigden zich kranig met een respectievelijk verdienstelijke 59e en 63e rang.

Jolan

Kevin

Proficiat aan alle deelnemers en dank aan de ouders voor hun steun!
Andermaal dank aan Filip Bossuyt voor het plaatsen van de tent en het maken van de foto reportage die binnekort wel te bewonderen zal zijn op de website van AZW.