zondag 5 november 2017

Jongerencross Wargem: Goud voor Chiara Wastijn. Zilver voor Ann Parmentier en Audrey Goesaert. Brons voor Robbe Desimpelaere, Marlies D'huyvetters, Kevin Demeestere en Maaike Reygaert.



De deelnemers aan de stage in Loon op Zand (NL) die ook aan de start kwamen van de AZW-veldloop, hadden de 5-daagse (30/10-03/11) blijkbaar goed verteerd. Ook enkele thuisblijvers lieten zich op de Waregemse paardenrenbaan niet onbetuigd!
Chiara Wastyn kwam uitstekend voor de dag. Bij de cadetten meisjes liep ze voor het eerst in die categorie naar winst in een veldloop en dat voor eigen publiek! Trainingsmaatje Rune Breye liet ook van zich spreken met een fraaie 8e plaats.
Bij de cadetten jongens presteerde eerstejaars Viktor Leenaert prima. Hij kwam als 6e over de streep van liefst 45 deelnemers en was zelfs duidelijk de sterkste van de jongens geboren in 2004! Ook Matteo Wastijn presteerde sterk. Met zijn 18e stek liet hij meer dan de helft van het deelnemersveld achter zich.
Robbe Desimpelaere was onze sterkhouder bij de scholieren jongens. Hij zag zijn voortreffelijke wedstrijd beloond met een derde plaats en brons!
In een gezamenlijke wedstrijd met juniores, seniores en masters dames konden we ons verheugen op 4 TMD-dames in de top tien! Senior Audrey Goesaert werd knap 4e en pakte het zilver bij de seniores. Masters Ann Parmentier (W35) en Maaike Reygaert (W35) liepen zich ook in de kijker. Ze werden respectievelijk 5e (2e masters) en 6e (3e master). Goed voor zilver (Ann) en brons (Maaike) bij de masters. Ook junior Marlies D'huyvetters deelde mee in de podiumvreugde. Met haar 9e plaats kon ze als 3e juniore met het brons naar huis! Juniore Amber Veelaert gaf die AZW-TMD groepsprestatie nog wat meer glans met een mooie 24e plaats (10e bij de junioren).
Ook bij de samengestelde reeks van juniores en master bij de mannen waren we goed vertegenwoordigd. Master Bert Deschodt (M35) greep als 4e net naast een medaille. Toch mag hij best fier zijn op zijn prestatie want hij liet alle junioren achter zich! Junior Kevin Demeestere kwam in die race puik als 10e over de finish en kon als 3e junior glunderen met brons! Master Henk Dekeukelaere eindige als 18e master zowat halfweg het pak. Een sterk staaltje als M45-tiger! Bart vandewoestijne (M35) maakt in jaar tijd een grote sprong voorwaarts want hij liep niet minder dan 3 minuten sneller dan vorig jaar. Bart was dan ook heel tevreden met zijn 22e rang bij de masters. Jan Carrein (M50) en Piet Ovaere (M35) hadden na de stage nog voldoende 'jus' in de benen om als respectievelijk 30e en 35e te eindigen bij de masters.
Senior Natan Decoutere ten slotte gaf andermaal blijk van een goede algemene conditie want zijn cross van 8140m rondde hij af op een 18e plaats op 30 deelnemers.
 
Proficiat aan alle deelnemers!