zondag 26 november 2017

Easykit Crosscup Roeselare


De omloop op Schiervelde lag er door de overvloedige regenval bijzonder zwaar bij.
Rune Breye en Chiara Wastijn lieten bij de cadetten meisjes andermaal een prima prestatie optekenen. Rune behaalde een zeer knappe 10e plaats en nog geen 10 seconden later liep Chiara puik als 17e binnen.
Bij de jongens cadetten zette ook Matteo Wastijn zijn beste beentje voor door als 37e meer dan de helft van het deelnemersveld (81) achter zich te laten.

Dat we bij de scholieren jongens kwaliteit bezitten, bewezen Robbe Desimpelaere, Juul Vanhoutteghem en Robin Demeestere. Robbe kwam als onze beste scholier uit de bus met een sterke 14e plaats. Juul kwam al beter uit de verf dan in Deinze en komt met zijn 16e stek stilaan terug op niveau. Eerstejaars Robin Demeestere deed het in zijn 1e cross van het seizoen niet onaardig met een 26e rang. Van de jongens van °2002 werd hij 9e.

Bij de master dames maakte Maaike Reyngaert (W35) een prima beurt met een knappe 5e plaats.
Senior Natan Decoutere en junior Tijs Messiaen waagden zich aan de korte veldloop. In een kwalitatief deelnemersveld stonden ze best wel hun mannetje met een respectievelijk 47e en 49e plaats.

Bij de juniores konden ook de 1e jaars seniores nog aantreden om een selectie af te dwingen voor het EK veldlopen. Eerstejaars junioren Michiel Vanhuysse en Kevin Demeestere verdedigden zich kranig tussen de Belgische beloften. Michiel werd 27e en 8e van °2000. Kevin liep als 41e over de streep (18e van °2000). Eerstejaars senior Fabio Vandenbogaerde maakte in die EK-selectiewedstrijd zijn debuut in het veld. Hij volbracht zijn opdracht met een 44e rang.
Ook masters Bert Deschodt (M35) en Bart Vandewoestijne  (M35) konden terugblikken op een geslaagde deelname. Bert werd knap 12e op liefst 74 atleten. Maar ook Bart balde zijn vuistje toen hij als 41e over de streep bolde.

Proficiat aan alle deelnemers!