zondag 8 januari 2017

PK indoor: 4x Goud: Liesl Luyssen, Michiel Vanhuysse, Tijs Messiaen en Jolan Desimpelaere. 2 x Zilver Liesl Luyssen en Marlies Dhuyvetters. 2x Brons: Laura Speeleveld en Robbe Desimpelaere.


Cadetten

Liesl Luyssen haalde op de Gentse indoorpiste een knappe dubbelslag. Liesl snelde op de 60m horden naar West-Vlaams goud in 9’54”, een persoonlijk record! Zij voegde daar nog zilver aan toe met een jump van 5m08 in het verspringen. Ook al een persoonlijke bestwaarde!

Eerstejaars Laura Speeleveld pakte op haar eerste PK-indoor al meteen een medaille. Ze debuteerde met een mooie chrono van 2’35”75. Goed voor West-Vlaams brons!

Scholieren

Tijs Messiaen won van de provinciegenoten het pleit op de 400m. Hij pakte zonder problemen het goud in 54”62.

Michiel Vanhuysse scherpte op de 800m zowel zijn indoor-als outdoorrecord aan tot 2’00”71. Met deze glansprestatie kroonde Michiel zich met voorsprong tot provinciaal kampioen! Met eerstejaars Robbe Desimpelaere kleurde het 800m-podium nog meer AZW-TMD. Dankzij een derde plaats bij de West-Vlamingen stak Robbe het brons op zak. Zijn 2’13”55 was ook voor hem een verbetering van zijn p.r. van zowel binnen als buiten.

Junioren

Eerstejaars Marlies Dhuyvetters nam in haar reeks van de 800m het meeste initiatief en werd daarvoor beloond met een mooie duik onder de 2’30”. Met 2’28”92 greep ook Marlies een persoonlijk indoorrecord en zilver bij de junioren!

Jolan Desimpelaere stond bij de jongens nog een trapje hoger op het podium. In een reeks met senioren liet hij zich niet van de wijs brengen. Jolan sprintte finaal naar de overwinning en de provinciale titel bij de junioren.  En dit in een puike 2’00”61.

Senioren

Natan Decoutere pakte met zijn 4e plaats op de 400m net geen medaille. Toch kon Natan meer dan tevreden zijn want met 52”92 zette Natan een sterk persoonlijk indoorrecord neer!

Proficiat aan alle deelnemers!