zaterdag 26 september 2015

Goud en zilver voor Marc Desmet op Vlaams Kampioenschap Masters!

In Heusden-Zolder konden de masters, in aangename temperaturen en onder een mooie nazomerzon, zich nog één keer opladen voor de Vlaamse en provinciale medailles. Toch waaide er bij momenten een strakke wind over het stadion De Veen van AVT.
Master Marc Desmet (M45) kwam op de 400m. horden in een gezamelijke reeks terecht met M35ers, M40ers en M45ers. Na een misschien te gezwinde start en tegen de wind in lag Marc tot aan de 300m aan de leiding. Het ging nog bijna mis in de laatste rechte lijn toen Marc de 10e horde fors aantikte. Gelukkig ging de hindernis tegen de vlakte en bleef onze trainer overeind. Ondanks die moeizame laatste honderd meter had Marc voldoende voorsprong opgebouw op zijn concurrenten bij de M45 zodat hij toch de Vlaamse titel binnen kon halen in 1'07"30.

Podium 400m horden M45

Marc beschikt blijkbaar over een degelijke basisconditie en een goed recuperatievermogen want twee uur later waagde hij zich nog aan een vlakke 400m. Marc startte nu iets behoedzamer en liep tot aan de 300m nog in vierde stelling. Met een mooie remonte kon hij zich in de laatste 50m verzekeren van een medaille en op de finish wist hij zelfs nog het zilver te grijpen in een fraaie 58"46!

Podium 400m M45

Het goud op de 400m horden en het zilver op de 400m waren meteen ook goed voor twee Westvlaamse titels.

Proficiat Marc!