zondag 6 september 2015

BK cadetten en scholieren: brons en pr voor Tijs Messiaen, pr voor Michiel Vanhuysse

BK podium cadetten 300H. Stijn Rombaut ACHL - Brian De Backer AVLO - Tijs Messiaen AZW (foto Filip Bossuyt)

Ook op dag 2 van het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren was het in Moeskroen te fris voor de tijd van het jaar. Gelukkig konden we ons opwarmen aan uitmuntende prestaties.

Cadet Tijs Messiaen ging in de finale van de 300m. horden met de 3e beste tijd uit de reeksen van start in baan 5.  Tijs startte snedig en lag in het begin van de race meteen op medaillekoers voor het brons. Toch moest Tijs na de laatste horde nog alles uit de kast halen om zijn derde plaats te vrijwaren. Tijs loste uiteindelijk, alweer met een persoonlijk (AZW-club)record (van 40"79 naar 40"65"), de verwachtingen volledig in. Hij kon opgelucht het BK-podium beklimmen en schitteren met een dik verdiende bronzen medaille!

Tijs op weg naar BK brons! (foto Filip Bossuyt)

Laatste hindernis op weg naar brons (foto Filip Bossuyt)


Cadet Michiel Vanhuysse moest het in de rechtstreekse finale van de 1500m opnemen tegen een select maar sterk gezelschap. Michiel kon de 5e tijd van de 12 deelnemers voorleggen. Van bij de start was hij voorin te vinden. Michiel toonde lef door de favorieten te durven volgen. Zo kon hij meer dan de helft van het deelnemersveld van zich afschudden. Zijn tactiek leverde uiteindelijk een schitterende vijfde plaats op. Bovendien kan hij nu een heel sterke besttijd van 4'17"04 (voorheen 4'22"45) voorleggen!

Mchiel Vanhuysse (1501) op weg naar 5e plaats en schitterend pr!


Van harte proficiat Tijs en Michiel!