zondag 16 november 2014

Grote Prijs Stad Deinze: collectief prima prestaties en podiumplaatsen voor Robin Demeestere, Liesl luysen en Ann Parmentier


De cross van A.C. Deinze stond opnieuw garant voor een groot en sterk deelnemersveld op een gevarieerde maar niet te onderschatten omloop. Met zijn 1475 aankomsten is dit wellicht een van de drukst bezette veldlopen van het land.

Robin Demeestere
Liesl Luyssen
Lukas Desmet (V.S.)
De miniemen zetten meteen de toon van wat een namiddag vol mooie prestaties zou worden. Liesl Luyssen (°2002) was niet uit de top vijf weg te slaan en liet in een lange eindsprint het brons niet meer uit haar handen glippen.
Na een aarzelende start en een lange achtervolging, pakte Robin Demeestere bij de jongens van °2002 opgelucht het zilver mee naar huis. In diezelfde wedstrijd presteerde Lukas Desmet (V.S.) best knap met een 37e plaats op liefst 75 deelnemers.

Jules Vanhoutteghem
Michiel Vanhuysse
Tijs Messiaen
Merten Breye
Robbe Desimpelaere
Ruben Desmet (V.S.)
De cadetten jongens presteerden collectief sterk. Michiel Vanhuysse (°2000) nestelde zich van meet af aan voorin en snelde naar een schitterende 4e plaats op slechts enkele seconden van het brons. Ruben Desmet (°2000 V.S.) kon na een sterke start zijn tempo goed aanhouden en kon finaal naar een knappe 11e plaats sprinten. Tijs Messaen (°2000) en Jules Vanhoutteghem (°2001) vonden elkaar halfweg en konden zich aan elkaar optrekken. Met een sterk eindschot pakte Thijs een puike 18e plaats. Jules liep, ondanks trainingsachterstand omwille van zijn armbreuk, in zijn eerste cadettencross naar een mooie 21e plaats. Goed voor een 6e plaats bij de eerstejaars! Robbe Desimpelaere, ook voor het eerst bij de cadetten, knokte zich dapper naar een 32e plaats (12e van °2001). Na zijn gemiste start herstelde Merten Breye (°2000) zich prima en liep als 45e over de streep. Merten liet daarmee nog eens 45 deelnemers achter zich.
Jolan Desimpelaere
Eerstejaars scholier Jolan Desimpelaere miste zijn debuut in het veld bij de scholieren zeker niet! Jolan deelde goed in en vond steeds aansluiting met een langgerekte kopgroep. Ook op het einde kon Jolan, in een nochtans select gezelschap, goed standhouden. Hij finishte heel knap 9e en 4e van de eerstejaars!



De juniores en masters heren (van M35 t.e.m. M45) stonden met meer dan 130 aan de start. Eerstejaars Junior Natan Decoutere kon zich tijdig wegmaken uit de massa en verzekerde zich na een goed ingedeelde race en een snedige eindjump van een 24e plaats bij de juniores. Marc Desmet (M45), één van de 'ouderdomsdekens' van die reeks was daarom zeker tevreden met een 39e plaats op 101 masters. Miguel Minnebo (M40) was na zijn debuut in Waregem pas aan zijn 2e veldloop toe. Ook nu bracht Miguel deze 'echte cross' tot een goed einde met een fraaie 86e plaats.
Marc Desmet
Natan Decoutere

Ann Parmentier

Bij de master dames was Ann Parmentier van bij de start op achtervolgen aangewezen. Na een lange remonte pakte Ann dan nog eens uit met een voor haar belagers slopende slotronde. Het leverde Ann een felbevochten maar verdiende bronzen medaille op.
Ook Joke Lelief stelde, met haar 2e cross deelname ooit, zeker niet teleur. Met een bemoedigende 22e plaats op 47 dames nestelde Joke zich zelfs netjes in de eerste helft van de rangschikking!

Proficiat aan alle deelnemers!

Een deel van de AZW-TMD delegatie