zaterdag 3 mei 2014

PR-regen op BVV cadetten en scholieren meisjes

AV Lokeren was dit jaar de organisator van de interclub van de BVV Landelijke 2B. Door vele afzeggingen en blessures was de AZW-ploeg zeker niet op z'n sterkst vertegenwoordigd.

Sofie Carrein

Cadette Sofie Carrein mocht AZW, na haar mooie PK-prestatie, vertegenwoordigen op de 300m horden. Sofie bevestigde haar goede vorm opnieuw, door bijna 2 seconden beter te doen dan haar één week oude PR. Met haar nieuwe PR van 52"06 komt de BK-limiet (51"70) een stuk dichterbij. Sofie werd hiermee 4de in haar reeks (5de in de totaalstand) en sprokkelde hiermee 8 punten voor AZW.
Sofie kwam nog een tweede keer in actie bij het hoogspringen. Ook hier behaalde ze een nieuw PR met 1m40.



Marlies Dhuyvetters
Marlies Dhuyvetters bewees op het PK eveneens over een goeie conditie te beschikken. Ze startte opnieuw op de 800m. Door het tactische spel van enkele sterke atleten lag het aanvangstempo relatief traag. Marlies besloot om zelf op kop te gaan lopen en met een hoger tempo het deelnemersveld uit te dunnen. Een slimme zet bleek achteraf, want slechts 3 andere atletes konden haar tempo volgen. In de laatste ronde moest Marlies de 3 atletes laten voorgaan, maar ze had voldoende voorsprong opgebouwd om haar 4de plaats en de bijbehorende 9 punten veilig te stellen. Met haar 2'27"41 (nieuw PR) komt Marlies zeer dicht in de buurt van de BK-limiet van 2'27"00!

Seble Hooge


Bij de scholieren 800m kwam Seble Hooge aan de start. Seble verwachtte vooraf slechts één punt te behalen met haar deelname, maar hoopte wel om 2 punten te kunnen sprokkelen. Tot haar verrassing slaagde ze er in om 2 atletes achter zich te houden en behaalde zo 3 punten (10de plaats) voor AZW. Haar tijd: 2'48"07, goed voor een nieuw PR!



Cloë Neirynck
Scholiere Cloë Neirynck kwam in actie op de 1500m. Ze deed het prima in haar eerste wedstrijd van het seizoen: Cloë werd 7de (6 punten) in een tijd van 5'29"47. Ook voor Cloë is dit een nieuw PR!


Ondanks de verzwakte ploeg slaagden onze meisjes er, samen met hun AZW-collega's van de sprint- en kampgroep, in om het behoud in Landelijke 2B nipt te verzekeren met een 10de plaats op 12.


Proficiat aan alle deelnemers!