zondag 4 mei 2014

4 PR's en 2 BK-limieten op BVV cadetten en scholieren jongens

De BVV cadetten en scholieren jongens Landelijke 2B werd dit jaar georganiseerd op onze eigen piste in Zwevegem. We mochten dus, naast de atleten, ook heel wat supporters verwelkomen. Clubverantwoordelijke Filip Bossuyt schatte onze kansen op voorhand als volgt in: "We hebben een goeie ploeg, maar meedoen voor de prijzen zal moeilijk worden."

Tijs Messiaen


Cadet Tijs Messiaen kwam als eerste AZW'er in actie op de 300m horden. Door zijn mooie prestatie op het PK mocht Tijs in de snelste reeks van twee aantreden. Hij liep een prachtige wedstrijd en verbeterde zijn één week oude PR met meer dan 1 seconde. Zijn nieuwe PR staat nu op 44"47. Tijs werd hiermee 3de in zijn reeks en eveneens 3de in de totaalstand.


Natan Decoutere



Bij de scholieren trad Natan Decoutere aan op de 400m horden. Deze wedstrijd was voor Natan zijn eerste hordenwedstrijd. Hij deed het prima met een 2de plaats in z'n reeks en een tijd van 63"80. In zijn eerste deelname aan de 400m horden strandde Natan op slechts 80 honderdsten van de BK-limiet (63"00).
Dit alles was goed voor een 8ste plaats in de totaalstand.




Michiel Vanhuysse
Daarna was het de beurt aan Michiel Vanhuysse om de 800m voor cadetten te lopen. Aanvankelijk nam Michiel zijn plaatsje in in de buik van het peloton. Maar na 400m besloot hij dat het tempo toch iets te laag lag. Dat hij zich uitzonderlijk sterk voelde bleek uit zijn inhaalmanoeuvre in de voorlaatste bocht, waarbij hij tot in baan 3 ging lopen om voorbij de andere atleten te raken. Zijn "tactisch iets minder verstandige"-inhaalmanoeuvre deed niets af aan Michiels overwicht, want na een langgerekte sprint vanaf het 500m-punt liep Michiel zijn tegenstanders in de laatste 100m zelfs nog op meters achterstand. Hij haalde de overwinning op schitterende wijze binnen in een tijd van 2'16"88! Een mooi PR!


Jolan Desimpelaere
Jolan Desimpelaere kwam voor AZW uit op de 400m voor cadetten. Omdat Jolan nog nooit een prestatie heeft gelopen op deze afstand kwam hij in de traagste van 2 reeksen terecht. Volledig onterecht bleek want al na 100m had Jolan een enorme voorsprong genomen op zijn tegenstanders. Hij liep zijn wedstrijd volledig op z'n eentje uit in een tijd van 56"51. Daarmee dook hij ver onder de gevraagde BK-limiet van 58"50. Met zijn reeksoverwinning behaalde hij de 4de plaats in de totaalstand. Jolan zou dus zeker niet misstaan hebben in de snelste reeks!
Gauthier Houpline & Lucas Seyns

Als afsluiter van de BVV staan er nog de 4x100m-aflossingen op het programma. Tijs Messiaen en Gauthier Houpline liepen bij de cadetten samen met AZW-collega's Jerom Laverge en Lucas Seyns naar een 4de plaats in 50"83.

De AZW-jongensploeg behaalde een eervolle 4de plaats op 12 en verzekerde hiermee het behoud in Landelijke 2B.


Eerstejaars cadet Ruben Desmet moest in Landelijke 1 in Deinze aan de bak met Vlierzele Sportief. Ook Ruben kon zoals Tijs zijn recent PR op de 300m horden met een seconde aanscherpen tot 44"48. Die mooie prestatie was goed voor een tweede plaats en 11 punten! Ruben maakte ook zijn debuut op de hoge horden (100m horden). Als eerstejaars en vroeg in het seizoen was dat geen senicure. Toch slaagde Ruben er in om meteen zijn volledige wedstrijd in het juiste ritme af te werken. Zo behaalde Ruben een knappe 2e plaats in de B-reeks (17'58") wat hem een 7e plaats (goed voor 6 punten) opleverde in de totaalstand. Tenslotte had Ruben als startloper nog zijn aandeel in de 4 punten die VS meegraaide op de 4x100m bij de cadetten. Ruben zag dat zijn club met een 5e plaats in de eindstand nooit in de problemen kwam in deze hoogste afdeling. 

Proficiat aan alle deelnemers!