dinsdag 24 december 2013

Geslaagde stage Vlaamse Atletiek Liga


De TMD-delegatie uitgeteld en uitgeregend na een prima Kerststage
 
Wouter Andriessen, Sofie Carrein, Jolan Desimpelaere en Ruben Desmet (V.S.) namen op 23/12 en 24/12 deel aan de Kerststage van de Vlaamse Atletiek Liga. In en rond de Gentse Topsporthal werkte dit viertal samen met andere Vlaamse atleten onder leiding van trainer Marc Desmet vier trainingen af in twee dagen.
Op dag 1 stond er een steepletraining, een rustige duurloop, (romp)stabilisatie en heel wat lenigheid op het programma. In de voormiddag van dag 2 was er volop aandacht voor techniek en snelheid. De atleten konden dan ook even proeven van het lopen op de indoorpiste. Tussendoor zagen de jongeren ook topatleten aan het werk, wat inspirerend werkte. In de namiddag waren de Gentse Blaarmeersen het uitgelezen terrein voor het afwerken van een fartlek of een vaartspel. (meer info over fartlek op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fartlek)
Met onder meer jogging - en wandelpaden, zand - en grasstroken, trappen en hellingen van de skiberg en bruggetjes zijn de Blaarmeersen uiterst geschikt voor deze trainingsvorm. De strakke wind en de bij momenten striemende regenbuien maakten deze slottraining extra zwaar. De TMD-ers doorstonden deze 2-daagse met verve en konden moe maar voldaan huiswaarts trekken.
Meer info over de stages van de Vlaamse Atletiek Liga kan je hier vinden: http://www.val.be/default.aspx?mnuid=70