zondag 1 september 2013

Belgisch Kampioenschap Cadetten en Scholieren

Drie TMD jongens behaalden de limiet voor deelname aan het BK jeugd dat dit jaar georganiseerd werd in Moeskroen. Deelname aan het BK is op zich al een krachttoer want je moet mooie papieren kunnen voorleggen om die selectienormen te halen.



Eerstejaarsscholier Justin Catteeuw, die op 15 augustus met 9'06"63 nog brons pakte op het Vlaams kampioenschap, moest op zaterdag aan de slag voor zijn 3000m. Op dit BK was het deelnemersveld nog een stuk sterker dan op de vlaamse titelstrijd. Justin had het in een trage en tactische race niet onder de markt. Toen de  wedstrijd pas in de laatste 800m ontplofte moest Justin passen en vrede nemen met een 11e plaats in 9'42"26. Als eerstejaars is dit zeker geen oneer en een leerrijke ervaring voor de volgende jaren.

Justin (achteraan) ondergaat de tactische race (foto Filip Bossuyt)

Justin 'wandelend' op de tweede rij centraal (foto Filip Bossuyt)

Justin laatste ronde (foto Filip Bossuyt)
Ook tweedejaarsscholier Arno Dejaegere ondervond op zijn 1500m dat het er op een BK zeer tactisch kan aan toegaan. Ook daar een wandeltempo en een 'nerveuze wedstrijd' met steeds wisselende posities. Arno hield zich wijselijk achteraan afzijdig van dat gewriemel en kon zo een valpartij vermijden. In de laatste ronde had Arno nog voldoende reserve om vanuit de staart van het peleton, met een stevige versnelling, op te rukken naar een mooie 9e plaats (4'24"89)!

4xA:  Arno  Attent Afwachtend Achteraan.


Cadet Joachim Murez tenslotte bewees met zijn PK 1500m steeple goud (4'52"08) van vorige week dat hij de goede vorm te pakken had. Hij mengde zich dan ook van bij de start vooraan in het titeldebat. Dat deed hij misschien wel iets te gretig want iets later moest hij wat gas terug nemen en viel hij terug naar de 6e plaats. Maar met een stevige en indrukwekkende remonte in de laatste ronde wist hij nog een zeker knappe 4e plaats te versieren. Bovendien kon hij zijn persoonlijk record alweer iets scherper stellen: 4'51"32!



Joachim Murez 993

Joachim telkens zonder steun op de balk over de waterbak!


Van harte proficiat jongens!