zaterdag 1 juni 2013

IFAM: PR op 1500m voor Arno Dejaegere en Justin Catteeuw

Scholieren Arno Dejaegere en Justin Catteeuw trokken naar de International Flanders  Athletic Meeting in Oordegem in de hoop zich opnieuw te verbeteren op de 1500m. Beiden konden net voor middernacht in de 6e van de 7 reeksen 1500m van het naprogramma van start gaan. Ze lieten zich niet uit hun lood slaan door de kille temperatuur, de vervelende wind en de programmavertraging.
Het tempo viel na de eerste 500m te traag uit naar de wens van Arno en op signaal besloot hij dan maar wijselijk om zelf de kastanjes uit het vuur te halen. Arno joeg het tempo de hoogte in en liep met groot machtsvertoon van de 20-koppige bende weg. Arno hield zijn vroege aanval van op 900m van de streep vol en kon solo eindigen in een nieuw persoonlijk record van 4'17"10 (4'18"70). Toch was het echt wel balen voor Arno want met die chrono behaalde hij net niet de 4'17"00 die goed was voor deelname aan het BK.
Justin verspilde zoals gepland geen energie in de start en liet zich achteraan in het peleton meedrijven. De aanval van Arno was ook voor Justin het signaal om enkele plaatsen op te schuiven. In de laatste 500m gooide Justin alle registers open en rukte op een indrukwekkende manier op naar de kop van de achtervolgers. Hij liep uiteindelijk als 3e over de streep en bekroonde zijn knappe race met een nieuwe besttijd van 4'20"01(4'24"38).
Beiden hadden zeker niet misstaan in de snellere 5e reeks...

Bravo jongens!!

Arno en Justin na hun recordrace