zondag 12 mei 2013

Beker van Vlaanderen heren

AZW moest in Lokeren voor de Beker van Vlaanderen in Landelijke 1 noodgedwongen beroep doen op enkele jonge leeuwen om de leemtes op te vullen op de afstandsnummers. 

Eerstejaarsscholier Justin Catteeuw hield de TMD-eer hoog en nam de 3000m voor zijn rekening. In zijn debuutwedstrijd op die afstand moest Justin het opnemen tegen een pak ervaren seniores waaronder ex-AZWer Lander Tijtgat (nu Eendracht Aalst). Lander Tijtgat liet tijdens de afgelopen winter mooie dingen zien in de Lotto-Crosscup maar liep zich vooral in de kijker door het behalen van een 8ste plaats in de finale van de 3000m op het E.K.- indoor in het Zweedse Göteborg.

Justin in actie op de 3000m.

Het hoge aanvangstempo zorgde al snel voor 3 afgescheiden groepjes. Justin, de jongste telg van het deelnemersveld, nestelde zich wijselijk in het derde groepje en kon lang genoeg aanklampen om enkele concurrenten af te schudden. In de laatste 1200m moest hij de rol lossen en de klus alleen klaren maar uiteindelijk wist Justin 4 kostbare en onverhoopte punten uit de brand te slepen voor AZW. Justin zette met 9'29"22 als eerstejaars ook meteen een scherp persoonlijk record neer en kwam daarmee in de buurt van de limiettijd van 9'20"00 voor deelname aan het BK.
De volledige herenploeg van AZW.



AZW verzekerde zich uiteindelijk nog vrij gemakkelijk van het behoud met een mooie 8ste plaats.



Proficiat Justin en hartelijk dank voor je deelname!