zaterdag 11 mei 2013

Beker van Vlaanderen Dames

De interclubwedstrijd in de Landelijke 1-categorie van de Vlaamse Atletiekliga werd dit jaar beslecht op de piste van Duffel Atletiek Club. Nadat onze damesploeg vorig jaar de degradatiestrijd verloor in de Ere-afdeling van de VAL, moest het behoud in deze categorie dit jaar zeker haalbaar zijn. De damesploeg begon echter, door allerlei blessures, "slechte" werkuren, afzeggingen, enz. niet op volle kracht aan deze ploegenwedstrijd.
De volledige AZW-damesploeg.
Zeker op vlak van afstandslopen waren de mogelijkheden zeer beperkt. Van de TMD'ers was enkel juniore Febe Carrein beschikbaar. Ze werd door interclubcoƶrdinator Filip Bossuyt en trainer Marc Desmet op de 800m uitgespeeld. Febe voelde al snel dat het specifieke 800m-werk op dit moment in het zomerseizoen nog wat vroeg komt: het liep niet zo vlot als ze zou willen. Ze beĆ«indigde haar wedstrijd op de 10de plaats, in een tijd van 2.35"65. Ze verzamelde hiermee voor AZW 3 punten.

Febe op de 800m.
Door het beperkte aantal beschikbare atletes werd besloten om Febe ook op de 3000m te laten starten, in de hoop zo nog een aantal extra punten te sprokkelen. Na de 800m, met slechts 45 minuten tussen beide nummers, zou dit geen makkelijke klus worden voor Febe. Toch werd het voor Febe een uitstekende wedstrijd. Ze verpulverde haar persoonlijk record van 11.29"54, door als 7de atlete aan te komen in een tijd van 11.13"96. Ze bezorgde AZW hiermee nog eens 6 onverwachte punten.

Een laatste eindsprint naar een fantastisch PR!
Proficiat Febe en bedankt voor je inzet!