zondag 28 april 2013

PK 2013 dag 2: goud voor Arno Dejaegere, brons voor Justin Catteeuw

De weersomstandigheden in Roeselare waren op deze tweede dag van de provinciale kampioenschappen een stuk gunstiger. Het was nagenoeg windstil en de stralende zon zorgde voor aanvaardbare atletiektemperaturen.  Arno Dejaegere en Justin Catteeuw waren deze keer de medaillekapers en dreven zo het aantal AZW-medailles verder de hoogte in.

Jonas Vandepoele - Arno Dejaegere - Justin Catteeuw


Eerstejaars scholier Anthony Vandenhende maakte zijn debuut op de 400m. horden. Anthony stelde niet teleur en werd met chrono van 66"38 mooi vijfde. Een chrono die perspectieven opent voor deze afstand.


Anthony in de achtervolging op clubmakker Olivier Sercu.
Op de 1500m voor scholieren hield tweedejaars Arno Dejaegere er samen met Jonas Vandepoele (AVR) van bij de start een hoog tempo op na. De één jaar jongere Justin Catteeuw glipte mee en kon tot op 200m van de finish volgen en had zo voldoende voorsprong op de achtervolgers om een bronzen plak in de wacht slepen. Bovendien liep Justin zijn persoonlijk record van 4'43"07 aan flarden. Nieuwe besttijd voor Justin 4'24"68. Arno, die ontgoocheld was over zijn 800m de dag voordien, toonde zich in de laatste halve ronde de sterkste en  kroonde zich met een snedige eindjump tot Westvlaams kampioenMet 4'21"03 sneuvelde zijn persoonlijk record (4'20"83) net niet maar dat zal hem worst wezen.


Arno en Justin aan het werk op de 1500m.
Tenslotte kon Natan Decoutere tevreden terugblikken op zijn eerste 3000 meter. Nathan werd vijfde en mag als eerstejaars met zijn debuutchrono van 10'29"69  zeker tevreden zijn.

Natan haakt zijn wagonnetje aan bij de koplopers.
Proficiat jongens!