zondag 5 juni 2011

Beker van Vlaanderen Masters

De AZW-dames reisden voor hun interclub in 2de afdeling naar het verre Lanaken. Sabine Desmet nam voor AZW de 3000m voor haar rekening en maakte als master meteen ook haar debuut op de piste. Ze deed dat met verve door als 5e te eindigen (op 12) in een mooie chrono van 12'20"40. Dat leverde AZW 8 belangerijke punten op. Na de promotie van vorig jaar deden de masters dames het uitstekend met een 5e plaats in de eindstand!
Sabine Desmet schuift attent op naar de 5de plaats


De AZW-heren konden iets korter bij huis terecht in Oudenaarde. Trainer Marc Desmet was met zijn 2e plaats in de reeks (3e in totaal) en een chrono van 56"51 op de 400m heel tevreden. Dat bracht AZW 9 punten op. Op de afsluitende 4x400m dook hij als slotloper, samen met AZW-collega's Patrick Braems, Frederik Descamps en Jan Vervaeke, net onder de 4 minuten (3'59"16). Dat was goed voor een 5e plaats en 7 punten.
Jan Carrein deed op de 3000m meer dan wat van hem verwacht werd. Dankzij zijn tactisch inzicht en een verschroeiend eindschot kon hij nog 3 concurrenten achter zich houden. Dat leverde AZW 4 punten op. Ook over de chrono van 10'45"08 mag Jan, gezien de zwoele weersomstandigheden, best trots zijn.
AZW kon zich uiteindelijk met een fraaie 5e plaats zorgeloos verzekeren van het behoud.
TMD-masters Jan Carrein en Marc Desmet
samen met AZW-collega's Gerry Waegebaert, Patrick Braems, Frederik Descamps, Bart Picavet en Jan Vervaeke (Frederik Vandenheede ontbreekt)
-foto Filip Bossuyt-


Proficiat aan onze masters!