zaterdag 14 mei 2011

AZW-dames KAMPIOEN in Landelijke 1!

TMD had in Ninove een mooi aandeel in de kampioenstitel van de AZW-dames alle categoriën.
Toen senior Nele Carrein op de vooravond van deze Beker van Vlaanderen hoorde dat de 100m horden voor AZW nog niet ingevuld was, ging ze de uitdaging aan om naast de 4x400m, ook de voor haar ongewone 100m horden voor haar rekening te nemen. Ondanks een val na het aantikken van een horde tijdens de opwarming, startte ze toch met een pijnlijke en geschaafde knie. Nele overwon zichzelf en liep met de nodige voorzichtigheid de wedstrijd uit. Zo behaalde ze dan toch het beoogde punt (met 19"93). Van lef en AZW-clubliefde gesproken!
Scholiere Thaïsa Vande Velde was op de 800m alert voorin te vinden. Na een strakke ronde van 67" bleef ze in het zog van de top 3. Thaïsa moest de rol met mondjesmaat lossen maar bleef op enkele meters van het koptrio hangen. Ze hield zeer goed stand (met een tweede rondje van 69") en werd beloond met een knappe 4de plaats (9 punten) en een dik persoonlijk record van 2'16"80!
Juniore Aline Luyssen vond op de 1500m (5'00"92) nog niet haar soepele tred van op de training. Ze liet echter het hoofd niet hangen en pakte met een zeer indrukwekkende laatste 200m nog 3 concurrentes terug waardoor ze knap 5de werd en AZW 8 belangrijke punten bezorgde.
Scholiere Axana Dheedene liep bij haar debuut op de 3000m (10'46"79) al meteen een stuk onder de limiettijd voor deelname aan het BK voor scholieren (11'.30"). Axana liep een regelmatige wedstrijd en deed een groot deel van het kopwerk in het groepje dat de 3 koplopers, met onder meer Xenia Luxem, achtervolgde. Even vreesden we dat die inspanning haar zuur zou opbreken, want bij het ingaan van de laatste 500m liepen 3 concurrentes stilaan weg van Axana. Maar in de laatste 300m pakte Axana, net zoals Aline, uit met een verschroeiende eindsprint. Ze haalde haar 3 belagers opnieuw in en pakte met een schitterende 4de plaats 9 punten voor AZW.
Nele Carrein moest door haar gehavende knie passen voor de 4x400m. Met Charlotte Verstraete (uit de stal van Rosanne & Bieke) hadden we meteen een prima vervangster. Samen met Ine Buyze, Laura Gaillart en Charlotte Verstraete mocht Thaïsa Vande Velde nog eens opdraven voor de 4x400m. Als slotloopster speelde ze haasje over met Xenia Luxem en schudde ze nog een rondje van 1'00"42 (officieus) uit haar benen.
Met een eindchrono van 4'07"19 schonken ze AZW op de 4x400m de 2de plaats en de daar bij horende 11 punten, die meteen zekerheid gaven voor de kampioenstitel in 1ste landelijke!

De volledige uitslag en de prima resultaten van de andere AZW-dames kan je hier vinden.

(foto's volgen)


Van harte proficiat dames !!