zaterdag 23 april 2011

PK Tielt dag 1 : 3 x zilver en 2 limieten voor het BK

Thaïsa Vande Velde Laura Gaillart
Fieke Vlaeminck
Arno Dejaeger   Vandamme Vic
Olivier Sercu
We begonnen het PK te Tielt met Febe Carrein die voor de eerste maal een 400m horden liep. Febe werd 3° in haar reeks met een tijd van 71.81. Daarmee werd ze 4° bij de scholieren meisjes en haalde ze de limiet voor het BK. 
Voor Arno Dejaeger was het een echte vuurdoop, hij liep voor de allereerste maal een wedstrijd op piste. Na een onzekere start nam hij plaats in de kopgroep om tijdens de laatste ronde naar de tweede plaats op te schuiven. In de laatste rechte lijn kwam hij zelfs op kop te liggen en clubgenoot Olivier Sercu, Belgisch kampioen indoor, moest zich tot op de meet reppen om Arno te kloppen. Wie het zag kon nauwelijks geloven dat dit zijn eerste wedstrijd op piste was. Van een geslaagd debuut gesproken!
Arno klokte zijn eerste 800m af op 2'13.33, wat een prachtige chrono is.
Proficiat Arno met je zilveren medaille!!
Thijs Rommens liep zijn 800m bij de senioren in 2'12.96, dit na een snelle eerste ronde waarin hij een gaatje probeerde te dichten op de latere winnaar.
Axana Dheedene en Charlotte Dewilde
Bij de 400m scholieren meisjes kwamen Febe Carrein en Thaïsa Vande Velde in actie. Voor Febe was dit de tweede wedstrijd op 2 uur tijd en de laatste honderd meter waren er duidelijk te veel aan. Ze eindigde in 66.70. Thaïsa daarentegen nam een goeie start en deed van in het begin mee voor de medailles. In de laatste rechte lijn trok ze door en werd ze tweede in een tijd van 61.57.
Prachtig resultaat Thaïsa en een verdiende zilveren medaille!! Meteen ook de limiet voor het BK. 
Als laatste van TMD liep Axana Dheedene nog de 1500m bij de scholieren waar ze zorgde voor de derde zilveren plak. Axana eindigde in een tijd van 5"08.65 . Alleen Charlotte Dewilde (KKS) ging haar vooraf. Proficiat Axana!!