zaterdag 18 mei 2024

Next Generation Athletics Nijmegen: persoonlijk record voor Viktor Leenaert

Viktor Leenaert kreeg met zijn besttijd op de 1500m. van vorig seizoen (3'45"21) toegang tot de b-reeks van het hoofdprogramma van deze sfeervolle internationale meeting.


Met het vallen van de avond was de wind net op tijd gaan liggen. De weersomstandigheden waren dus een meevaller. Helaas hield de tempomaker van dienst het na 500m al bekeken. Toen liepen de koplopers, met Viktor in tweede stelling, al wat achter op het schema om de voorziene eindtijd van 3'40" te halen. William Knol (NL) zorgde er gelukkig voor dat het tempo niet al te veel zakte en probeerde de achterstand op het 'groene wave-licht', die het gevraagde tempo aangaf, te beperken. 

Viktor in tweede stelling

Op 300m van de finish trok Viktor ten aanval. Het leek er even op dat hij in de laatste 50m de overwinning aan de concurrentie zou moeten laten maar met een extra versnelling kon hij het laken toch naar zich toetrekken en met een verschil van één honderdste van een seconde de zege pakken! Deze knappe overwinning leverde hem bij zijn eerste 1500m van het seizoen meteen ook een persoonlijk record op van 3'44"06. Jort Benz (NL) werd tweede (3'44"07) en de plaatselijke Levi Janssen van Nijmegen Atletiek liep als derde over de streep (3'44"42).


Van harte proficiat Viktor!