zaterdag 20 april 2024

PK piste dag 1: zilver voor Esmée Breye

De weersomstandigheden in Roeselare waren alles behalve ideaal. De kille temperaturen, geregeld een regenbui en vooral de felle wind speelden de atleten parten. TMD was met drie atleten op de eerste dag van de West-Vlaamse kampioenschappen, eerder bescheiden vertegenwoordigd. 

Trainer-master Marc Desmet (M55) beet de spits af op de 800m. In de b-serie liep hij zijn wedstrijd geïsoleerd in derde laatste stelling. Het was aan de overzijde van de piste twee maal beuken tegen de wind in. Marc liep in zijn serie als 6e over de streep in 2'27"59, zowat anderhalve seconde boven zijn besttijd van vorig zomerseizoen.

Eerstejaars cadet Marie-Alix Bonassi debuteerde op de 1500m. In een sterk bezet deelnemersveld en ook al in die vervelende weersomstandigheden werd ze knap 4e. Ook haar chrono van 4'52"..mocht er zijn! Weliswaar officieus want de tijdsregistratie liet het blijkbaar jammer genoeg afweten.

Scholier Esmée Breye tenslotte stond voor het eerst aan de start van de 3000m. Ondanks het slechte weer verraste ze meteen aangenaam met een knappe 11'18"38. Deze mooie prestatie was goed voor zilver bij de scholieren meisjes!

Een mooie fotoreportage van Filip Bossuyt kan je hier vinden.

Proficiat Marie-Alix, Esmée en Marc.