zondag 4 februari 2024

Veldloop van het Hoppeland

De bochtrijke omloop in Poperinge lag er goed beloopbaar bij.

Esmée Breye beet bij de scholieren meisjes de spits af voor TMD-AZW. Al vrij vroeg in de wedstrijd liep ze geïsoleerd in 6e stelling. Dankzij een stevig tempo gaf ze deze knappe 6e plaats, op 15 atletes, niet meer prijs.

Bij de jongens konden we ons verheugen op drie TMD-deelnemers. Ephraim Peeters, Jarno Croubels en Eppo-Jan Knockaert. Mathias Meert (E.A.), de latere winnaar bij de scholieren, ging er als een speer van door. In de achtervolging nam Ephraim, na een eerder matige start, de achtervolgers op sleeptouw. Jarno sprong in het spoor van zijn trainingsmakker ook op die trein. Beiden moesten wat later echter wat gas terug nemen. Maar finaal kon onze tandem met een respectievelijke 6e en 7e plaats meer dan tevreden terugblikken. Eppo-Jan startte iets meer behouden maar kon met een inhaalbeweging enkele concurrenten remonteren. Het leverde hem een puike 16e rang op 23 deelnemers op.

Rune Breye deinsde er niet voor terug om kort na haar examenperiode aan competitie te doen.  Met een mooie 9e plaats loste ze misschien haar eigen verwachtingen niet helemaal in, maar was de opdracht wel meer dan volbracht!

Proficiat Esmée, Rune, Ephraim, Jarno en Eppo-Jan!