zaterdag 9 december 2023

BK veldlopen masters Energy Vision CrossCup

Een dag voor de Europese veldloopkampioenschappen konden de Belgische masters in onze hoofdstad op dezelfde omloop strijden om de nationale crosstitels. Het op zich al niet te onderschatten sterk glooiend parcours in het Park van Laken, lag er door de regenval van de afgelopen weken loodzwaar bij.

Ann Sofie Claeys (W35) en Ann Parmentier (W40) vertegenwoordigden AZW-TMD op dit BK dat dit seizoen uitzonderlijk vroeg op de kalender werd geprogrammeerd. Met de zware omloop in gedachten starten zowel Ann-Sofie als Ann eerder behoedzaam aan hun wedstrijd. Van beiden was het Ann die het voortouw nam. Gezien de reeks uit zowel W35-W40-W45 dames bestond, was het voor de atletes moeilijk om te weten op welke positie ze liepen op dit kampioenschap. Ann kon er haar tempo, ondanks de zware omloop, steeds op na houden en liep finaal als 15e over de streep. In haar categorie van de W40 pakte Ann zelfs een knappe 5e plaats. Ze strandde daarmee op 'slechts 11 seconden' van het brons. Ann Sofie hoopte om na de aanvangsfase een versnelling hoger te kunnen schakelen maar ze kreeg haar turbomotor niet meer aan de praat. Niettemin liet ze, als 20e, 30 van de zowat 50 deelnemers achter zich. In de categorie W35 greep Ann Sofie een mooie de top-10 plaats.