zondag 22 oktober 2023

EnergyVision CrossCup Relays: brons voor AZW-master dames en voor Viktor Leenaert!

Het veldloopseizoen wordt traditioneel op gang geschoten met de CrossCup Relays. In tegenstelling tot de vorige jaren lag het parcours er in het domein Nieuwdonk te Berlare op sommige stroken bijzonder modderig en zwaar bij.

Voor TMD-AZW kwamen onze beloften Rune Breye, Chiara Wastijn en Nele Deqae uit bij de senioren dames. In een kwaliteitsvol deelnemersveld deed deze jonge ploeg het voortreffelijk met een 23e plaats op liefst 67 ploegen.


De scholieren jongens met Matis Loosvelt, Jarno Croebels en Ephraim Peeters kwamen ook sterk voor de dag. Dit drietal speelde het klaar om met een knappe 9e rang de top-10 te halen en dit op 61 teams.


Onze masters dames waren de voorbije jaren al vaak succesvol op de relays. Ook dit jaar haalde het TMD-AZW-trio het podium. Ann-Sofie Claeys, Audrey Goesaert en Ann Parmentier rekenden af met 26 master teams en konden met een 3e plaats glunderen met brons op het CrossCuppodium!

Viktor Leenaert kon als eerstejaars senior nog aantreden in de juniorencategorie. Hij deed dat met een mixed-team met eerstejaars junior Gauthier Walcarius (JSM) als startloper en leeftijdsgenoot Tristan Gevaert  (HAC) als slotloper. Deze laatste nam afgelopen zomer, net zoals Viktor, nog deel aan het EK U20 in Jeruzalem maar dan op de 5000m.  Dat gelegenheidstrio kwam voortreffelijk voor de dag. Ze moesten enkel de duimen leggen voor twee andere topteams (VAC en HERV) en konden als 3e het podium op!



Bij de masters heren tenslotte konden we rekenen op Henk Dekeulaere (M50), Bert Deschodt (M40) en Filiep Vanhonacker (M40). Dit drietal knokte zich naar een puike 20e rang op liefst 68 teams!



Proficiat aan alle deelnemers !