zaterdag 10 juni 2023

Flanderscup Oordegem: EK-limiet voor Viktor Leenaert!!

Junior Viktor Leenaert heeft op de Putbos Memorial Buyle zijn kans gegrepen om een gooi te doen naar de EK-limiet op de 1500m voor de Europese Junior kampioenschappen. Met zijn persoonlijk record van 3'49"54, gelopen op de IFAM twee weken eerder op dezelfde piste, kreeg hij op de meeting van Vlierzele Sportief een ticket in de B-serie van het hoofdprogramma.

Viktor beschaamde het vertrouwen niet. Hij nestelde zich in het midden van het internationaal getint deelnemersveld en kon op die manier de gewenste tussentijden halen. Met een sterke laatste 200m kon hij nog enkele plaatsen opschuiven en als 5e over de streep lopen in een nieuw stevig persoonlijk record van 3'45"21. Daarmee dook hij net onder de gevraagde 3'45"41 voor deelname aan het Europees kampioenschap U20 in Jeruzalem (ISR) van 07/08-10/08. Met die top-chrono scherpte Viktor meteen ook zijn AZW-clubrecord bij de junioren gevoelig aan. Hij zette bovendien een West-Vlaams record neer bij de junioren. Dat stond sinds 1983 op naam van Stefaan Vannieuwenborgh (O.B.) en werd gelopen in Waregem.

Het is nog even afwachten op een effectieve selectie voor Viktor tot en met 27 juli. Dan zal de kwalificatieperiode achter de rug zijn. Er worden maximum 3 atleten per discipline geselecteerd. Indien meer dan 3 atleten de limiet hebben gelopen, worden de 3 atleten met de beste prestatie geselecteerd. Momenteel bekleed Viktor de 2e plaats net achter Mathis Lievens (3'45"12- VAC) en net voor tweelingbroer Casper Lievens (3'45"39 VAC).



In het na programma waagde ook master Lieselot Bossuyt (W40) zich aan de 1500m. Met haar 4'37" van vorig jaar kwam ze in een voor haar momenteel te sterke 1e reeks terecht. Lieselot bengelde van bij de start achteraan en moest alle zeilen bij zetten om voeling te houden met het peloton. Finaal kon ze nog één atlete remonteren. Lieselot liep als 15e over de streep en liet toch een mooi seizoen beste optekenen van 4'52"61. 

Van harte proficiat Viktor en Lieselot!