zaterdag 25 juni 2022

BK alle categorieën dag 2: AZW- clubrecord voor Lieselot Bossuyt en persoonlijk record voor Michiel Vanhuysse

Lieselot Bossuyt had zich als master (W40) met haar seizoensbeste van 4’50”49 op de 1500m kunnen plaatsen voor dit BK.

Lieselot kwam op zaterdag in de tweede reeks terecht met onder meer Elise Vanderelst die dit seizoen al 4’05”16 liet optekenen!

De wedstrijd werd meteen hard gemaakt omdat ook de atletes in de eerste reeks er geen wandeling hadden van gemaakt. De sterkere dames in reeks 2 waren er zich van bewust dat er stevig door moest gelopen worden om zich te kunnen kwalificeren voor de finale. Lieselot moest door die snelle start van enkele favorieten al na 600m de klus alleen klaren. Maar ze kon zich optrekken door andere atletes in het vizier te houden die ook één voor één de rol moesten lossen. Lieselot kon nog enkele concurrentes remonteren en liep in haar serie als 9e over de streep. Haar doelstelling om haar chrono te verbeteren haalde ze ruimschoots want met 4’37”50 verpulverde ze haar eigen AZW-clubrecord bij de W40 (4’50”49) met zowat 13 seconden! Van de 29 atletes over de twee reeksen bezette Lieselot, als master (W40), een knappe 18e plaats!

Michiel Vanhuysse moest een dag na de reeksen opnieuw aan de bak voor de finale op de 1500m. Er werd onder impuls van een tempomaker meteen hard gelopen waardoor het podium al vrij snel vast stond. In de achtervolging kon Michiel echter goed zijn mannetje staan. Michiel legde finaal beslag op een mooie 9e plaats en kon zijn goede vorm bevestigen. Hij kneep met 3'50"28 een dikke halve seconde af van zijn persoonlijk record van een dag eerder (3'50"99). Een duik onder de 3'50" lijkt nu wel heel dicht bij!

Van harte proficiat Lieselot en Michiel!