zondag 8 mei 2022

BVV heren Ereafdeling VAL: Persoonlijk record voor Viktor Leenaert, Robin Demeestere en Michiel Vanhuysse

AZW heren (foto Filip Bossuyt)

Robin Demeestere, Michiel Vanhuysse, Natan Decoutere en junior Viktor Leenaert maakten deel uit van de selectie van het interclub team van AZW. In Aartselaar hadden zij een ruim aandeel in het puntengewin van onze club dat zich met een 8e plaats kon handhaven in de Ere-afdeling van de VAL.

Viktor Leenaert liep op de 1500m nagenoeg de ganse wedstrijd in tweede stelling. Finaal moest hij slechts nog 1 plaats prijsgeven. Maar met een 3e rang in 3’56”19 deed hij het voortreffelijk. Goed voor liefst 10 punten en een knap persoonlijk record (3’59”60).

Op de 5000m nam Michiel Vanhuysse volop zijn verantwoordelijkheid. Hij bepaalde in de spits van de wedstijd het tempo. Met een sterk eindschot, een laatste ronde onder de minuut, gaf hij iedereen het nakijken. Hij graaide, met deze knappe zege, voor AZW het maximum van 13 punten mee. Zijn 14’57”48 is meteen ook een persoonlijk record!

Natan Decoutere werd bereid gevonden om het speerwerpen en het discuswerpen voor zijn rekening te nemen. Een blessure belette hem om op een loopnummer aan te treden. Hij grabbelde met beste worpen van 31m36 in het speerwerpen en 18m05 in het discuswerpen nog 2 maal een punt mee voor AZW.

Robin Demeestere tenslotte etaleerde zijn goede vorm op de 3000m steeple. Hij controleerde vanuit de tweede stelling de race.  Na het in gaan van de laatste 800m schakelde Robin nog een versnelling hoger. Hij maakte indruk door met een mooie voorsprong van meer dan 10 seconden naar de overwinning te snellen. Het leverde AZW opnieuw 13 punten op. Ook Robin hield er een persoonlijk record aan over. Hij verbeterde zich met een kleine seconde van 9’48”30 naar 9’47”51!

Een fotoreportage van Filip Bossuyt kan je hier vinden.

Van harte proficiat aan alle deelnemende AZW-heren!