maandag 18 april 2022

Paascorrida Deerlijk: Goud voor Robin Demeestere en Bert Deschodt. Zilver voor Katrien De Vos. Brons voor Sandrine Vancraeynest

Dit jaar werd éénmalig een ‘Paascorrida’ op poten gezet in Deerlijk. Naast jeugdwedstrijden was er ook een prestatieloop van 5, 10 of 15 kilometer. Ook voor deze speciale editie ging de opbrengst naar het zelfde goede doel: de scholen voor buitengewoon onderwijs De Kim en De Sam.


AZW
was op de verschillende afstanden aan het feest. Op de 10 km schoot TMD met Robin Demeestere de hoofdvogel af. Robin werkte een spannend duel uit met AZW-clubgenoot Arnoud Douterlungne. Finaal kon Robin (32’03”) het laken naar zich toe trekken en met 8 seconden voorsprong op Arnoud (32’11”) de overwinning binnen halen. Allen De Bel werd 3e in 33’04”. Jeugdtrainer Tijs Messiaen gaf ver buiten zijn comfortzone het goede voorbeeld en liep bij de mannen als 43e over de streep in 44'10"

Ook onze dames liepen zich in de kijker op de 10 kilometer. Bianca Serroen was een maatje te groot met 34’48”. Katrien De Vos pakte knap het zilver met een duik onder de 40 minuten (39’51”). Sandrine Vancraeyenest verraste aangenaam en eiste met een puike 40’43” het brons op. Junior Chiara Wastijn rondde haar avontuur op de 10 km af met een mooie 7e plaats in 43’54”.

Nog spannender werd het op de 15 km. Ook daar was er een onderling duel tussen twee AZW-ers. Master Bert Deschodt kreeg van bij de start Jeroen Verbrakel in zijn spoor. Bert hield er een constant tempo op na en kon stilaan weglopen van Jeroen. Na 10 kilometer had Bert een voorsprong opgebouwd van zowat 100m. De warmte en het niet efficiënt kunnen aanvullen van zijn energiebehoeftes begonnen hem echter parten te spelen. Met het zicht op de streep was de voorsprong van Bert tot op 10 meter na, nagenoeg weg. Maar met een ultieme eindsprint kon Bert (52’31”) met 3 seconden voorsprong toch de overwinning binnen halen! Jan Goessaert liep op ruime afstand als 3e binnen (55’07”).



Proficiat Chiara, Katrien, Sandrine, Robin, Tijs  en Bert.