zondag 23 januari 2022

17e Westhoekcross: Goud voor Matis Loosvelt en Michiel Vanhuysse. Zilver voor Filiep Vanhonacker

(foto Piet Loosvelt)

Eén week na het PK in Eernegem plukten een aantal TMD-ers verder de vruchten van hun goede vorm. Anderen bonden in Veurne voor het eerst hun spikes aan in 2022.

Dat laatste was het geval voor de cadetten Esmée Breye en Margot Haentjens. Bij hun rentree maakten beiden een goede beurt met een respectievelijk 18e en 21 plaats.

Bij de cadetten jongens behoorde Matis Loosvelt bij de favorieten. Hij was attent op de eerste rij te vinden en was finaal de beste van zijn twee medevluchters Elonan Cauwels (HAC) en Niels Depont (AVR). Voor Matis is dat zijn 3e overwinning van het seizoen!

podium cadetten jongens (foto Piet Loosvelt)

Master Philip Breye (M50) liet bij zijn eerste cross van het nieuwe jaar een puik resultaat optekenen. In de reeks van 50-plussers en scholieren, liep hij bij de masters als 13e over de streep.

Bij de ‘jongere masters’ was Filiep Vanhonacker (M35) de op één na beste. Hij moest enkel Tom Casteele (KKS) laten voorgaan maar was, op het bochtig parcours, best tevreden met zilver!

Michiel Vanhuysse tenslotte bewees bij de senioren ook op de lange cross uit de voeten te kunnen. Meer zelfs. Hij slaagde er in om, eerder buiten de verwachtingen, ervaren ratten als Steven Casteele (KKS) en Lukas Outtier (Flac) te kloppen. Meteen ook de eerste overwinning ooit op een lange veldloop voor Michiel!

Proficiat Margot, Esmée, Matis, Filiep, Philip en Michiel!