zondag 23 mei 2021

Kampioenschap van Vlaanderen alle categorieën: zilver voor Chiara Wastijn

Het KVV kon met één week uitstel dan toch doorgaan onder de vorm van een testevenement. Het aantal deelnemers, toeschouwers en begeleiders werd tot een minimum beperkt. In Lebbeke kreeg je enkel toegang onder strikte voorwaarden. Atleten moesten onder meer een negatieve CPR-test kunnen voorleggen en de bezoekers konden enkel binnen na een (negatieve) snel-test.

Chiara tijdens de opwarming


Eerstejaars junior Chiara Wastijn waagde haar kans op de 3000m steeple. En dat bleek een goede zet want er waren slechts twee inschrijvingen bij de dames. Bij het halen van de finish was Chiara dus al zeker van een medaille. Zarah Steurbaut (ACKO), ook al eerstejaars junior, was haar belager.



Chiara nam, ondanks de felle wind, het leeuwendeel van het kopwerk voor haar rekening. Beide meisjes leken aan elkaar gewaagd en het werd dus een tactische wedstrijd in een eerder bescheiden tempo. Zonder wedstrijdritme in de benen en debuterend op die afstand een begrijpelijke keuze. Bij het in gaan van de laatste ronde kon Chiara de versnelling van Zara (11’49”71) niet meteen beantwoorden. Chiara (11’56”96) kon de kloof niet meer dichten maar kon bij haar debuut op die afstand wel tevreden schitteren met zilver!

 

Zarah en Chiara

Proficiat Chiara!